DünyaHayvan HaklarıManşet

Birleşik Krallık canlı hayvan ihracatını yasaklamaya hazırlanıyor

0

Birleşik Krallık yaptığı açıklamada olarak Brexit sonrası uygulamaya geçmesi düşünülen refah planının bir parçası olarak hayvanların kesim ve besi için canlı ihracatını yasaklamaya hazırlandığını duyurdu.

Açıklamada buna ek olarak kaz ciğeri satışının yasaklanmasının ve hayvanları resmi olarak canlı varlıklar olarak tanınmasının planlandığı belirtildi.

Tasarıda neler yer alıyor?

Hayvan Bilinci Tasarısı’nın 13 Mayıs Perşembe günü parlamentoya sunulması bekleniyor. Tasarı içerisinde yer alan diğer başlıklar arasında kedilere zorunlu olarak mikroçip takılması, evcil hayvanların satış amacıyla sahiplerinden çalınmasının engellenmesi amacıyla bir görev gücü oluşturulması yer alıyor.

Nesli tükenmekte olan hayvanlardan elde edilen ürünlerin ithalatının yasaklanması, köpekbalığı yüzgeçlerinin ithalat ve ihracatının sonlandırılması ve taşınan çiftlik hayvanlarının refahının artırılması da tasarıda yer alan başlıklar arasında.

Söz konusu tasarıya ilişkin değerlendirme yapan Çevre Bakanı George Eustice, “Biz hayvan severler ulusuyuz ve dünyada hayvan refahı yasalarını geçiren ilk ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.