Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşet

BirGün manşetine taşıdı: #CengizChallenge

0

Rize İkizdere’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açılmak istenen Cengiz İnşaat’ın işleteceği taş ocağına tepkiler devam ederken Birgün Gazetesi, Cengiz Holding’in yaptığı ekolojik yıkımları bir araya getirdi.

“Ülkenin tapusunu Cengiz’e verdiler” ifadelerinin kullanıldığı Gökay Başcan imzalı haberde Cengiz İnşaat’ın Rize’nin Haçapit köyündeki taş ocağı projesi, Kuzey Ormanları‘nda 13 milyon ağacın kesilmesine neden olan üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Yolu projeleri hatırlatıldı.

En fazla kamu ihalesi alan 10 şirketten biri

Haberde 12 bin yıllık tarihi Hasankeyfi sular altında bırakan Ilısu Barajı ile mahkeme kararına rağmen Alarko ortaklığında inşa edilen Çanakkale Karabiga‘daki Cenal Entegre Enerji Santrali‘ne de yer evrildi. Haberde şu ifadeler yer alıyor:

AKP’ye yakınlığıyla bilinen, beşli çetenin güzide üyesi Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’in talan girişimi İkizdere’yle sınırlı değil. Kamudan aldıkları ihalelerle servetini katlayan Cengiz aynı zamanda ülkenin dört bir tarafında enerji santralı, maden, karayolları inşaatları gibi birçok projeyle doğayı katlediyor. Dünya Bankası verilerine göre dünya üzerinde en fazla kamu ihalesi alan 10 şirket arasında olan Cengiz Holding, ülkenin her ormanında, deresinde, vadisinde karşımıza çıkıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.