İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Bir Hindu bir Müslüman’ı öperse: Netflix dizisi Hindistan’ı karıştırdı

0

Hindistan’ın önde gelen yazarlarından Vikram Seth‘in İngilizce olarak yazdığı romandan uyarlanan dizide genç bir kadının eş arayışı anlatılıyor. Dizinin yönetmenliğini ise ünlü yönetmen Mira Nair üstleniyor.

‘Sokağa dökülürüz’

Euronews‘in aktardığına göre, Madya Pradeş eyaleti İçişleri Bakanı Narottam Mishra sosyal medya üzerinden dizinin belirli bir dine mensup insanların duygularını inciten son derece tartışmalı sahneler olduğunu belirterek “Emniyet yetkililerini söz konusu içeriği inceleyip filmin yönetmeni ve yapımcısı ile alakalı ne gibi kanuni önlemler alınabileceğini tespit etmelerini istedim” yorumunu yaptı.

İktidardaki Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) gençlik kolu liderlerinden Gauraw Tiiwari de Netflix hakkında ayrı bir şikayette bulunarak dizinin platformdan kaldırılmaması halinde sokak protestoları olacağı uyarısında bulundu.

Geçen ay da Hindistan’ın en büyük holdinglerinden Tata’ya bağlı bir mücevher şirketi bir Hindu-Müslüman ailenin bebek partisinin reklamına gelen tepkiler ve bir mağazanın tehdit edilmesi sonucu kaldırılmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.