KadınManşetTürkiye

Bir günde iki kadın cinayeti, bir ‘iyi hal’den indirim…

0

Balıkesir’de bir baba ayrılmak üzere olduğu eşinin yerini söylemediği için kızını, Mersin’de de bir adam bir yıl önce boşandığı eski eşini silahla vurarak öldürdü. İstanbul’da eşini 19 yerinden bıçaklayan ve cezaevinden tehditlerini sürdüren adama, iyi hal indirimi sağlandı.

Balıkesir’in Havran ilçesinde kızı Gülnur Yılmaz’ın ayrılmak üzere olduğu annesinin yerini söylemediğini düşünen Mustafa Ali Yılmaz,  kızının aracını cihaz takarak takip etti. Aracına çarparak yoldan çıkarttı. Karısının yerini soran ve cevap alamayan adam, kızının üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Antalya Akdeniz Üniversitesi’ndeki Acil Servis’te görevli doktor Gülnur Yılmaz, olay yerinde can verdi.

Baba Mustafa Ali Yılmaz Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim olurken, olay yerinde 11 adet boş kovan bulunduğu, silahın ruhsatlı olduğu açıklandı. Cinayetin mal paylaşımı nedeniyle işlendiği ileri sürüldü.

Koruma talep eden kadını eski eşi öldürdü

Mersin’de de Filiz Kaplan, bir yıl önce boşandığı eski eşi Murat C. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Olay, merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi’nde meydana geldi. Mersin Üniversitesi’nde işçi olarak çalıştığı öğrenilen Kaplan, sabah erken saatlerde işe gitmek için evden çıktı. Sokakta yürüdüğü sırada bir yıl önce boşandığı eski eşi Murat C.’nin silahlı saldırısına uğradı. Murat C. otomobilile kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri kadının yaşamını yitirdiğini belirledi. Kısa sürede yakalanıp gözaltına alınan Murat C., yakınlarının ifadelerine göre Kaplan’ı defalarca tehdit etmiş, Kaplan da devletten koruma talep etmişti.

Eşini 19 kez bıçakladı, cezaevinden tehdit etti, ama iyi hal indirimi aldı

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde 2018 yılında 10 yıllık eşi Sedef Vatansever’i sokak ortasında 19 kez bıçaklayarak yaralayan tutuklu sanık Tuncer Vatansever ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçuyla yargılandığı davada “Keşke olmasaydı, ben de mağdurum hayatım karardı” dedi ve ‘iyi hal indirimi’ aldı. Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Vatansever’e 11 yıl sekiz ay hapis cezası verildi.

Sedef Vatansever, bunun sevindirici bir karar olmadığını, sanığın dört ay kapalı cezavinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını öne sürdü.  Sedef Vatansever şunları söyledi: “Ben ne kendimi, ne çocuğumu koruyabileceğim. Adalet kadının yanında diyorlar ben kadının yanında da olduğuna inanmıyorum. Kadının yanında olsa iyi hal indirimi vermezdi. Hakimin karşısına geçip pişmanım diyen adama dört yıl birden indirim veriyorlar. Kesinlikle pişman değil. Zaten cezaevinden sürekli mektuplarını yollayıp tehditlerini devam ettiriyor. Açık cezaevine çıktığında da telefon tehditlerine devam edecek. Normal bir adam olsa 19 yerimden bıçaklamaz, normal şekilde ayrılık sağlardı. Yıllarca uğraştım, yıllarca uğraşmaya da devam edeceğim.  Sokakta tek başıma yürüyemiyorum. Arkama bakarak yürüyorum.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.