Doğa MücadelesiManşet

Bir dakikada Türkiye – 9 Ekim

0

“Kimseye karıştığımız yok ama”

Nasıl gençler demokratikleşiyor muyuz? İfade özgürlüğü güzel bir his mi? AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik için öyle heralde, zira katıldığı bir televizyon programında televizyonda izlediği kadın sunucunun dekoltesini “Dün bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet gitmiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” dediği için sunucu işinden oldu. Çelik’in kendi içinde tutarsız ve tamamen kişisel ahlak ve moda anlayışıyle şekillenmiş demeci bir yana sunucu Gözde Kansu’nun Çelik’in sözleri üzerine işine son verilmesi büyük tepki uyandırdı.

 

Antalya HES inşaatının özel güvenliği köylülere saldırdı

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Ahmetler Kanyonu’na kurulmak istenen HES projesinin iptalini isteyen köylüler ve HES’i yapacak şirket Seçenek Enerji’nin Tatoğulları adlı taşeron inşaat şirketinin özel güvenlik elemanları arasında çıkan olaylarda üçü yöre halkı, biri güvenlik görevlisi, 4 kişi yaralandı.

Ahmetler Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Mustafa Koç: “Üç gün önce yapılan görüşmelerde makinelerin çekileceği vaadiyle köylüler buradan çekilmişti. Fakat sonunda çekilmediklerini ve dün gece iş makinelerinin çalışmalara başladığını, faaliyete geçtiğini öğrenmişler ve sabah burada toplandılar. Antalya’dan, Manavgat’tan, farklı köy ve beldelerden gelenler oldu. Bu ırmağın suyundan faydalanan köyülerin hepsi destek veriyor” dedi.

Güvenlik görevlilerin sebepsiz havaya ateş açarak olayları fitillediğini iddia eden Koç’un sözlerini Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu da destekleyen açıklamalarda bulundu. Bianet’in haberine göre Platform üyeleri inşaat alanına doğru giderken özel güvenlik elemanlarının alana giden köylülere saldırdığı haberini aldılar. Platform üyeleri alana vardıklarında köylülerden aldıkları bilgilere göre, özel güvenliğin silah ve biber gazı kullanarak saldırdığını, iş makinesini köylülerin üzerine sürdüğünü belirtti.

 

Trafik cezalarını ödemeyin

Emniyet Genel Müdürlüğü ödenek yetersizliği nedeniyle tebliğ edemediği trafik cezalarını Ağustos ayı itibariyle göndermeye başladı. Geriye dönük cezaların ödenmemesi için ise mahkeme yolu açık. Cezalar 10 günlük süre içinde tebliğ edilmediği için mahkemeye başvurulması halinde iptal edilebilecekler.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.