ManşetTürkiye

Bir dakikada Türkiye – 21 Ekim Pazartesi

0

Ölmek hala madencilerin kaderi mi?

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Darkale Kömür Ocağı’nda 28 işçi göçük altında mahsur kaldı. Önce göçen sonra da yangın çıkan madendeki işçilerin kurtarılma çalışmalarına yangın söndürüldükten sonra başlanıldı. 27 işçi yaralı kurtarılırken Yunus Güçlü (49) kurtarılamadı. Bu Darkale’den gelen ilk ölüm haberi değil, gazetelerin haberlerine göre:

  • 4 Eylül 2012’deki göçükte, 26 yaşındaki maden mühendisi Hasan Cabaloğlu öldü.
  • 11 Kasım 2012’de kömür tozlarının yanmasıyla çıkan yangında işçiler Hasan Gököz (30) ile Murat Yılmaz (31) yaşamlarını yitirirken, yedi işçi de yaralandı.
  • 25 Şubat 2013’te de madendeki destek direklerinin sökümü sırasındaki göçük meydana geldi, işçilerden Harun Tufan (35) öldü.

Maalesef hala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010’da yaptığı değerlendirme geçerli “Ölmek madencilerin kaderinde var.”

Kaçırılan Türk Pilotlar 71 gün sonra eve döndü

09 Ağustos’ta Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta “İmam Rıza’nın ziyaretçileri” adlı grup tarafından kaçırılan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca 19 Ekim Cumartesi gecesi Türkiye’ye getirildi. İki Türk pilotun serbest bırakılması için öne sürülen koşul, Suriye’de tutulan 9 Lübnan’lı da serbest bırakılarak ülkelerine döndü. Suriyeli muhalifler dokuz Lübnanlı için İran’ın Devrim Muhafızları’na çalışan hacı kılığına girmiş Lübnanlı Hizbullah ajanları olduklarını iddia etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.