Kültür-SanatManşet

“Bir Daha Asla!: Geçmişle Yüzleşme ve Özür” Diyarbakır’da

0

Sekiz vaka üzerinden devletlerin geçmişle yüzleşme örneklerini belgeleyen “Bir Daha Asla!: Geçmişle Yüzleşme ve Özür” sergisi Anadolu turnesine devam ediyor. Mayıs ayında İzmir’e giden sergi 4 – 29 Haziran tarihleri arasında Diyarbakır Sümerpark Amed Sanat Galerisi’nde olacak.

5455733

Anadolu Kültür ve Açık Toplum Vakfı projesi olarak hazırlanan “Bir Daha Asla!: Geçmişle Yüzleşme ve Özür” sergisi sekiz vakaya yakından bakarak geçmişte yaşanan hak ihlalleri, katliamlar, soykırım ve insanlık suçlarıyla devletlerin nasıl yüzleştikleri, hangi süreçlerden geçtikleri, nasıl özür diledikleri aktarıyor.  ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturalya, Şili, Sırbistan ve Bulgaristan’dan seçilen resmi özür dileme eylemleri sergide, toplumların ortak demokrasi kültürünü oluşturma mücadelesi bağlamında ilişkisel olarak ele alınıyor. Sergi, ayrıntılı incelenen vakaların yanı sıra, bugüne kadar dilenmiş olan resmî özürlerin kapsamlı bir haritasını da barındırıyor.

Asena Günal, Önder Özengi, Özlem Yalçınkaya ve Kubilay Özmen koordinatörlüğünde hazırlanan “Bir Daha Asla!: Geçmişle Yüzleşme ve Özür” sergisi, İstanbul’un ardından İzmir’e gitmişti. 4 Haziran itibariyle de sergiyi Diyarbakır Sümerpark Amed Sanat Galerisi’nde görmek mümkün olacak. Sergi daha sonra Ankara ve Samsun’a doğru yola çıkacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.