EkolojiManşet

Bingöl’ün Genç ilçesindeki yangın dört gündür söndürülemiyor

0

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan yangın dördüncü gününde de devam ediyor. 25 Haziran Cuma günü saat 13.00’da çıkan yangın Güzeldere, Derebağ ve Çamlıyurt, Soğukpınar köylerine yayılmış durumda.

Yangına yönelik müdahalenin yetersiz olduğunu belirten bölge halkı ise yangının ilçe merkezine sadece üç kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek yardım çağrısında bulundu.

‘Müdahale yeterli değil’

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre ormanlık alanın büyük bir bölümünün yandığını belirten yurttaşlar, şehir merkezinin de dumanlarla kaplandığını belirtiyor.

Paylaşılan videolarda ise halkın kendi imkanlarıyla yangın söndürmeye destek vermeye çalıştığı görüntüleniyor. Ayrıca bölge halkı çok fazla hayvanın da yangın nedeniyle zarar gördüğünü ve yaşamını yitirdiğini aktardı.

‘Köyler tehlike altında’

Bingöl Valiliği tarafından 26 Haziran tarihinde yapılan açıklamada ise “Genç Güzeldere ve Dedebağı köylerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına, Orman İşletme Müdürlüğümüze ait 2 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 25 yangın İşçisi ve 5 iş makinası ile müdahale çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Ancak bu açıklamanın üzerine mevcut haliyle yangının kontrol altına alınamayacağını ve 15 köyün tehlike altında olduğunu belirten köylüler yardım çağrısında bulundu.

Yangını söndürmek amacıyla Palu ve Kozan’dan ek müdahale ekipleri çıktığı, Kozan’dan helikopterin gönderildiği aktarıldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınları hakkında bilgi sağladığı sayfada Genç ilçesinde çıkan yangının 28 Haziran Pazartesi günü itibariyle hala kontrol altına alınamadığı belirtiliyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.