İklim KriziManşetTürkiye

Bingöl’de iki noktada çıkan yangınlardan biri söndürüldü, diğerine müdahale devam ediyor

0

Bingöl‘ün Yayladere ilçesinde bulunan Çıkan ve Sarıtosun köylerinde çıkan orman yangınlarının biri söndürülürken, diğerini söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangın bölgesinden açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bölgede çıkan yangın maalesef tüm müdahalelere rağmen risk oluşturmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Halk da destek veriyor

Yangına, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Yayladere Belediyesi ve jandarma ekipleri yaklaşık yedi saattir müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına bölge halkı da destek veriyor.

Müdahaleler sonucu Çıkan köyündeki yangın söndürülürken, Sarıtosun köyündeki yangının da kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

‘Risk devam ediyor’

Dün yangın bölgesinden bir açıklama yapan CHP’li Veli Ağbaba, yangının büyüme ve çevre illere yayılma riskinin sürdüğünü kaydetti:

Bingöl Yayladere’deyiz.
Bölgede çıkan yangın maalesef tüm müdahalelere rağmen risk oluşturmaya devam ediyor. Tunceli’de olduğu gibi Bingöl Yayladere için de partimiz ve belediyelerimiz tüm desteği vermeye hazır.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.