Hayvan HaklarıManşet

Bingöl’de hayvan katliamı: Sokağa atılan evcil hayvanlar öldürülüp çöplüğe atıldı!

0

Bingöl’ün Kiğı ilçesi hayvan katliamına sahne oldu. Belediye ekipleri tarafından zehirlenerek ve vurularak öldürüldükten sonra ilçe çöplüğüne atıldığı iddia edilen hayvanlara hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

4 Şubat 2019

Çöplükte bulduğu hayvanların görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Hüsnü Alkan isimli yurttaş yaşanan bu katliama karşı bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

“Psikolojimiz bozuldu” diyen Alkan şöyle konuştu:

“Bu hayvanlar için bir barınak yapılmalı”

“Kıği ilçesine bağlı köyler var. Köylüler Mart ayında geliyorlar 12’nci ayın başlarında İstanbul’a geri dönüyorlar. Yanlarında getirip besledikleri hayvanları ilçeye bırakıyorlar. Bazılarını da geri dönene kadar bakmaları için insanlara emanet ediyorlar. Bu hayvanlar herhangi bir zarar vermeden ilçenin sokaklarında geziyorlar. O kadar tatlılar ki insan bakmaya kıyamıyor. Bunlar evcil hayvanlar. Evlerde yaşıyorlar. Kış olduğunda 2-3 ay ilçenin sokaklarında özgürce dolaşıyorlar. Burada Kiğı Belediyesi’nin görevi bana göre şu olmalı: Bu hayvanlar için bir barınak yapmalı ve onları beslemeli. Öldürmek, katletmek değil.

“Toplumda hayvanlara yapılanlara karşı bir duyarsızlık var”

Hayvanların bir kısmını kurşuna vurmuşlar, bir kısmını zehirlemişler. 30-40 tane katledilmiş hayvan vardı. Bu sadece benim gördüğümdü, bunu devamlı yapıyorlarmış. Kedileri de aynı şekilde toplayıp zehirliyorlarmış. Toplumda hayvanlara yapılanlara karşı bir duyarsızlık var. Geçen gün Bingöl dönüşünde yaklaşık 15 tane köpek yavrusu vardı. O kadar tatlılar ki. Dağda kurtlara bırakmışlar. Bunlarla mücadele etmemiz, önlemler almamız gerekiyor. Çevre köylerde de o kadar güzel sokak köpekleri var ki, onları da katletmelerinden korkuyorum.”

Çöplükte görüntülediği hayvanların bir kısmının da kurtlar tarafından parçalandığını aktaran Alkan, Trabzon-Söğüt’de de benzer bir olayın yaşandığını ifade etti.

Trabzon-Söğüt

Evcil hayvanını sokağa terk edene yaptırım geliyor: Bakan açıkladı, hayvan hakları savunucuları yorumladı

Haber: Merve Damcı

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.