EnerjiManşet

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin enerjisi bahçeye kurdukları güneş santralinden

0

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan güneş enerjisi santrali okulun elektrik ihtiyacının yüzde 85’ini sağlıyor.

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan ve Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında desteklenen “Solar Enerji Atölyesinin Kurulup İşletim, Bakım, Onarım Modülünün Hazırlanması Projesi” kapsamında okul bahçesine 2015’te 8 kilovat gücünde güneş enerjisi santrali kuruldu. Santral sayesinde okulun elektrik ihtiyacının yüzde 85’i karşılanıyor.

Okul Müdürü Abdulselam Begiç 2015 yılında faaliyete geçen santralin hem kalifiye eleman yetiştirilmesini yardımcı olduğunu hem sektöre yatırım yapacak girişimcilere örnek teşkil ettiğini hem de okulun elektrik ihtiyacını karşıladığını söyledi.

Bingöl’ün güneş enerjisi üretim potansiyelinin Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu dile getiren Beğiç, bu konuda yatırım yapmak isteyen iş insanlarına destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

‘Güneş ülkesi Türkiye’de güneş enerjisi hizmeti vermek istiyorum’

Öğrencilerden Azat Emeç de güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek, bir odanın elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla bir model üzerinde çalışma yaptığını söyledi.

İşi öğrenmek için defalarca sistemi söküp yeniden montaj ettiğini aktaran Emeç, lisans eğitimini de yenilenebilir enerjisi üzerine yapmak istediğini vurguladı.

Emeç, mezun olduktan sonra güneş enerjisi sektöründe çalışmayı düşündüğünü belirterek, “Eğitimimi tamamladıktan sonra bir güneş ülkesi olan ülkeme güneş enerjisi konusunda hizmet etmek istiyorum.” diye konuştu.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.