Dünyaİklim KriziManşet

Bill Gates’in iklim krizine ve yüksek enerji fiyatlarına karşı çözümü nükleer enerji

0

Microsoft’un kurucusu, girişimci ve iş insanı Bill Gates, iklim kriziyle ve yüksek enerji fiyatlarıyla mücadele için daha fazla nükleer enerji kullanılması gerektiğini ileri sürdü.

Bill Gates, elektro mobilite ve binaların ısıtma sistemleri nedeniyle ileride insanların elektrik ihtiyacında çok büyük bir artış yaşanacağını kaydetti.

‘Bir çözümü gözden çıkarmamalıyız’

Almanya‘nın ekonomi gazetesi Handelsblatt’a açıklamalarda bulunan Gates, nükleer enerji santrallerinin kapatılmasının temel enerji güvenliği ve uygun fiyatların sağlanmasını güçleştirdiğini belirtti. Gates, “Masrafları ve güvenliği tam anlamıyla gözden geçirene kadar bir çözümü gözden çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Gates, nükleer santrallerin iklim krizinin önüne geçmeye yardımcı olabileceği iddiasında.

Doğal gaz santrallerinin kurulmasına şüpheyle yaklaştığını söyleyen girişimci, Almanya’nın iklim kriziyle mücadele stratejisinin ana kaynaklarından olan doğal gaz enerjisinin ise gerçek bir geçiş teknolojisi olmadığını belirtti.

Gates, temiz enerjiyi desteklemeyi hedefleyen, kar amacı gütmeyen Breakthrough Energy şirketinin de sahibi. Şirket, çeşitli araştırmalara ve aralarında nükleer enerji alanında aktif olanların da bulunduğu yeşil teknoloji firmalarına destek veriyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.