Hayvan Haklarıİklim KriziManşet

Bill Gates: Gelişmiş ülkeler et tüketimini bırakıp yapay ete geçmeli

0

Microsoft‘un kurucusu ve dünyanın en zengin ilk 10 insanından biri olan Bill Gates, gelişmiş ülkelere et tüketimini durdurma ve yapay ete geçme çağrısında bulundu.

‘İklim Felaketi Nasıl Önlenir’ adlı yeni kitabının tanıtımı sırasında Technology Review sitesine konuşan Gates, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeler için bunun mümkün olmayabileceğini ancak yapay etlerin gıda sektörünün geleceği olarak gördüğünü söyledi.

İklim kriziyle mücadelede hayati

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre Bill Gates gerek bitkisel bazlı gerek laboratuvarda hücre klonlaması yöntemi ile üretilen etlerin küresel ısınma ile mücadelede hayati önem taşıdığına inanıyor.

Hayvancılık sektörünün neden olduğu emisyonlar enerji sektöründen sonra iklim değişikliğinin en önemli nedenlerinden. Çiftlik hayvanlarının neden olduğu metan gazı dünyayı ısıtan sera etkisine neden oluyor. Bir ineğin bir yılda ürettiği sera gazı bir arabanın yıllık emisyonuna eşit olduğu belirtiliyor.

‘Tat farkına zamanla alışılır’

Hayvancılığa gerek kalmayınca metan gazı salınımının azalacağını, hayvanlar için kullanılan arazilerin bitkisel tarım için kullanılacağını ve bu şekilde daha fazla sayıda insana gıda temin edilebileceğini aktaran Gates, sadece iklim krizinin değil açlığın da çözümünün yapay etlerden geçtiğini ifade etti. Gates yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ekonomisi en zayıf durumda olan 80 kadar ülkenin yapay et tüketebileceğini sanmıyorum. Ancak tüm zengin ülkeler tamamen yapay ete geçiş yapabilir ve yapmalı diye düşünüyorum. Elbette aradaki tat farkına da zamanla alışılacaktır. Kaldı ki, bu işle uğraşan şirketler yapay etin tadını zamanla daha da iyi hale getireceklerini iddia ediyorlar.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.