Manşet

Bilirkişi incelemesi öncesi ‘Ya Kanal ya İstanbul’ eylemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemizin en önemli değerlerinden biri olarak tarihteki yerini alacaktır” dediği Kanal İstanbul’un yapılmaması için vatandaşlar “Ya Kanal ya İstanbul” diyerek Kadıköy Rıhtım‘da bir eylem gerçekleştirecek.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından duyurulan eylem 19 Mart’ta saat 17.00’da Beşiktaş İskelesi önünde gerçekleştirilecek. Koordinasyon tarafından yapılan açıklamada “Kararlıyız! Kanalı yaptırmayacağız” ifadelerine yer verildi.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından Şubat’ta verilen keşif ve bilirkişi incelemesi kararı öncesi eylem çağrısında bulunan Koordinasyon tarafından yapılan açıklamada “Kanal ÇED davası keşif ve bilirkişi incelemesinden önce sokaktayız” denildi.

Keşif ve bilirkişi incelemesi kararı, Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), ‘Kanal İstanbul’ projesinin yapımına karşı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu Raporu’nun iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açması sonrası alınmıştı. 24 Mart’ta gerçekleştirilecek incelemeye ilişkin karar, uyuşmazlığın, teknik yönden açıklığa kavuşturulabilmesi için alanında uzman bilirkişilerin görüşüne başvurulması gerekli görülerek verilmişti.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete