DoğaManşet

Bilim insanları ilk kez kırmızı denizanasını gözlemledi

0

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi‘nden (NOAA) bilim insanları, Atlantik Okyanusu‘nun derinliklerinde yeni bir keşif yaptı. Keşifte birçok daha önce bilinmeyen hayvan türü gözlemlendi.

Su yüzeyinin 700 metre derinliğinde yaşayan ve çarpıcı bir kırmızı renge sahip olan henüz sınıflandırılmamış bir denizanası ise ilk kez görüntülendi.

Tanımlanmamış türün 30’a kadar dokunaçlı denizanasını içeren ve türünün en kırılganları arasında yer alan “poralia” cinsine dahil olduğu açıklandı.

Farklı türler de keşfedildi

Bununla birlikte söz konusu denizanası, 28 Temmuz’da bir derin deniz dalışı gerçekleştiren NOAA tarafından bulunan “potansiyel olarak tanımlanamayan/bilinmeyen birkaç hayvandan” sadece biriydi.

Yeni denizanası ve diğer bilinmeyen hayvanlar, 30 Haziran – 29 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen 2021 Kuzey Atlantik Stepping Stones seferi sırasında keşfedildi.

ABD’nin doğu kıyısında seyahat

Araştırmacılar, okyanus yüzeyinin yüzlerce ile binlerce kilometre altında gizlenen daha önce hiç görülmemiş deniz yaşamını aramak için ABD’nin doğu kıyısı boyunca seyahat etti.

NTV’nin haberine göre yapılan araştırma kapsamında NOAA araştırmacıları, 250 metre ile 4 km arasında değişen derinliklerde dalışlar için uzaktan kumandalı bir araç (ROV) kullandılar.

650’den fazla birey gözlemlendi

NOAA tarafından yapılan açıklamada, “25 planlı ROV dalışı sırasında toplanan haritalama verileri, bilim insanlarının ve yöneticilerin bu bölgedeki derin su habitatlarının çeşitliliğini ve dağılımını daha iyi anlamalarını sağlayacak.

Keşifte genel olarak, ctenophores, cnidarians, kabuklular ve actinopterygii (ışın yüzgeçli balıklar) gibi çeşitli hayvanlar görüldü. Ayrıca birkaç tanımlanmamış aile ve potansiyel yeni tür keşfedildi.

Dalış sırasında, su sütunu boyunca ktenoforlar, sifonoforlar, denizanası, ok solucanları, karides, larvalar ve birkaç farklı balık dahil olmak üzere 650’den fazla birey gözlemledik” denildi.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.