LGBTİ+Manşet

Bilgi’de ayrımcılığı protesto ederken saldırıya uğrayan öğrenciler dilekçelerine yanıt bekliyor

0

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde LGBTİ bireylerden kan almayan Kızılay’ı protesto eden öğrencilere, kendilerini Milliyetçi Düşünce Kulübü ve Ülkü Ocakları Temsilcilikleri olarak tanıtan bir grup müdahale etti. Üniversitenin, santralistanbul Kampusu’nda 9 Mayıs’ta yaşanan sözlü saldırı, güvenlik görevlilerin araya girmesiyle sona erdi.

Cumhuriyet Gazetesi’ndeki habere göre öğrenciler saldırgan grubu rektörlüğe şikâyet etti. Saldırıya maruz bırakılan öğrencilerden  O.S., “A3 kâğıdına ‘Artık bu ayrımcılığa dayanamıyorum’ yazdırarak ders bitiminden sonra mümkün olduğunca uzak bir mesafede durarak tuttum. Milliyetçi gruplar karşımıza geçip bozkurt işareti yaptılar. Bizi insanlara, ‘Bunlar terörist. PKK’li, hastalıklılar, Kızılay’ı nasıl protesto ederler, biz müsaade etmeyeceğiz’ diye anlattılar.

O.S. gruba, yaptıklarının psikolojik şiddet olduğunu söylediklerinde, “Biz de pasif eylem yapıyoruz” karşılığını aldıklarını aktardı. Gerginlik üzerine eylemi bitirme kararı aldıklarını ve rektörlükten görüşme talebinde bulunduklarını belirten O.S. bir saat sonraya randevu verildiğini ancak rektörün buna uymadığını söyledi. O.S. rektör yardımcısıyla görüştüklerinde ise “Siz saygısızlık yapıyorsunuz. Ne tehdit var? Peşinizden mi koşuyorlar? Benim Kızılay konusundaki tavrımı biliyorsunuz. Tavrım devam edecek. Dilekçenizi verin gidin” diyerek azarlandıklarını anlattı. Olaya tanık olan bir diğer öğrenci C.O., sosyal medyadan da tehdit mesajları aldıklarını belirterek bu durumun uzun zamandır sürdüğünü söyledi.

Bilgi Ülkücüleri’ hesabından yapılan paylaşımda ise “Yarın santraldayız. LGBT denilen ahlaksız örgütün propagandalarına karşı Kızılay’ı korumak, haklarını savunmak boynumuzun borcudur” denildi. “Hareketinoğlu” adlı hesaptan ise “Kan dökmek gerekirse vatanımız bütünlüğü için kan da dökeriz. Devletimizi ayakta tutmak için canımızı da feda ederiz. Kendinizi düzeltin ve ülkemizin içinde bulunduğu bu milli atmosferde kararınızı verin” paylaşımları yapıldı

‘Dilekçemize henüz yanıt alamadık’

Son durumu öğrenmek üzere O.S. ile konuştuk.

9 Mayıs’ta kendilerini Bilgi Ülkücüleri olarak adlandırılan grup tarafından tehdit edildikten sonra eyleme devam etmediklerini kaydeden O.S. üniversite rektörüğüne konuya ve taleplerine dair dilekçe verdiklerini, dilekçeye ilişkin ise henüz yanıt alamadıklarını belirtti.

O.S.’nin aktardıkları şöyle;

“Saldırı sonra dilekçe toplamaya başladık. Şu ana kadar dilekçemize 161 öğrenci imza attı. Akademsiyenlerden de imza aldık dilekçemize. Her gün yeni imzalarla birlikte rektörlüğe dilekçe vermemize rağmen henüz bir yanıt almış değiliz. Sadece  1 ay sonra yanıt verileceğini iletiyorlar bize.

Rektörlüğe ilettiğimiz taleplerimizi Bilgi Gökkuşağı sosyal medya hesabındaki paylaşımımızdan da görebilirsiniz.

 

Bizi tehdit eden grup daha önce 8 Mart günü de saldırıda bulunmuştu. Ankara Kızılay katliamı anması sırasında da okul kapısında anmaya gelenlere saldırılmış, anma sonrasındaki günlerde de birkaç arkadaşımızı pusuya düşürüp darp etmişlerdi. Hocalardan da bize sürekli “Dikkatli olun” uyarısı geliyor.”

 

(Yeşil Gazete, Cumhuriyet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.