Kültür-SanatManşet

BIFED 2017 başvuruları 31 Mayıs’a kadar uzatıldı

0
11- 15 Ekim tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), her geçen yıl daha büyük ilgiyle karşılanıyor. Festivalin Fethi Kayaalp Uluslararası Belgesel Yarışması ve Gaia Öğrenci Ödülleri Yarışması bölümlerine şimdiye kadar farklı coğrafyalardan 200’ün üzerinde başvuru yapıldı. Festival yönetimi, bağımsız yönetmenlerin talebi üzerine başvuru süresini 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar uzatma kararı aldı.

Bozcaadalı festival, ‘özelliklerini’ koruyor

Daimi teması ekoloji olan, doğa, toplum, göç, tarım, yerel halklar, tohum, gıda, kentleşme, çöp, enerji gibi konularda belgesel film üretilmesine, gösterimine ve ödüllendirilmesine bağımsız bir alan yaratmak için Bozcaada’da doğan BIFED, dördüncü yılında da, insani ve ekolojik sorunlara karşı dayanışma ve iletişimin  önemine vurgu yapıyor. Dünyanın en seçkin belgesel filmleri üzerinden hem sorunları hem de çözümleri paylaşmayı, tartışmayı amaçlayan festival, dayanışma köprülerini güçlendirecek farklı çabaları da içine alan anlamlı bir program sunmaya hazırlanıyor. Geçen yıl festivale 58 ülkeden 280 film başvurmuş, bunlar arasından seçilen 60 film festival izleyicisiyle buluşmuştu.
Dünyanın farklı coğrafyalarında aynı sorunlarla mücadele edenlerin hikayelerini bir adada perdeye yansıtan, belgesel film yönetmenleriyle izleyicilerini küçük ama kalabalık salonlarda buluşturan festival, büyümemekte ısrarlı davranırken, Asya, Afrika, Güney Amerika ve sesini duyuramayan tüm coğrafyaların sesi olmakta, farklı ve yeni pencereler, bakış açıları sunmakta ilgileniyor.

Başvurular ve gösterimler ücretsiz

BIFED’in 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek yarışma başvuruları için katılım şartnamesi ve başvuru formu http://www.bifed.org/ adresinde. Yarışmaya başvuran filmlerin konusunu çevre sorunlarından almış ve 1 Ocak 2013 tarihinden sonra çekilmiş olması gerekiyor.
BIFED için başvuru ücreti alınmıyor.
Haber: Güneş Dermenci
(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.