KadınManşetTürkiye

Beyza Doğan’ın katili Selim Tekin öldü

0

İstanbul‘un Bahçelievler ilçesinde 16 yaşında Beyza Doğan‘ı öldürdükten sonra intihar eden Selim Tekin isimli erkek kaldırıldığı hastanede öldü.

Hakkında 35 şikayet dosyası bulunan Selim Tekin isimli erkek tarafından vurulan 16 yaşındaki Beyza Doğan hayatını kaybetmişti.

28 yaşındaki Tekin, Doğan’ın evine gelerek zorla içeri girdi. Doğan’ı katleden Selim Tekin daha sonra intihar etti.

Beyza Doğan tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Selim Tekin ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede bugün öldü.

‘Şikayette bulundum, beni bir hafta oyaladılar’

Daha önce, Beyza Doğan ve ailesinin Selim Tekin için koruma kararı aldırdığı öğrenildi.

Katledilen Beyza Doğan’ın ailesinin yaklaşık üç senedir çocuğu taciz ve tehdit eden Selim Tekin hakkında 35 şikâyeti bulunduğu belirtildi.

Baba Cuma Doğan, verilen koruma kararının etkin uygulanmaması nedeniyle kızının öldüğünü söyleyerek “Şikayette bulundum, beni bir hafta oyaladılar. Defalarca bu şahıs kızımı kaçırma teşebbüsünde bulundu” ifadelerini kullandı.

Selim Tekin isimli erkek tarafından öldürülen Beyza Doğan‘ın babası Cuma Doğan cinayete ilişkin Adli Tıp Kurumu önünde bir açıklama yaptı.

Yetkililerin tedbir almadığını vurgulayan Cuma Doğan, “Kızım ilk kaçtığı zaman çocuk büroya gittim, şikayette bulundum, beni bir hafta oyaladılar. Defalarca bu şahıs kızımı kaçırma teşebbüsünde bulundu. Bakırköy Adliyesi’ne 35 kere şikayette bulundum. Karakola gidip kızımı nasıl koruyacağımı sordum. Beni Bakırköy Adliyesi’ne yönlendirdiler. Bu kişi yine benim işte bulunduğum saatte eve tekmeleyerek geldi. Parklarda yatan biri. Ben yaptıklarından sonra tekrar Adliye’ye gittim, nöbetçi savcıya kendisinin benim evime geldiğini saldırdığını söyledim. Koruma kararı verdiler” dedi.

Türkiye’de kadın cinayetleri: Yedi ayda erkekler 191 kadını öldürdü

2022’nin ilk yedi ayında erkekler, 191 kadını öldürdü, 89 kadını taciz etti, 163 çocuğu istismar etti. 455 kadına şiddet uygulayan erkekler, 20 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 363 kadını seks işçiliğine zorladı.

2022’nin ilk yedi ayında 119 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansırken, erkekler, yılın ilk yedi ayında en az 23 çocuğu öldürdü.

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber siteleri ile ajanslardan derlediği verilerle hazırladığı Erkek Şiddeti Çetelesi‘ne göre; erkekler, Temmuz’da en az 28 kadını ve bir çocuğu öldürdü.

En az 64 kadına şiddet uygulayan erkekler, 16 çocuğu istismar etti. 17 kadın taciz eden erkekler 12 kadını seks işçiliğine zorladı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.