ManşetTürkiye

Beşiktaş Belediyesi, Barış sokağının adını “Barış-Aşiti” ollarak değiştirdi

0

Beşiktaş Belediyesi, Hakkari Belediyesi ile ‘kardeş belediye’ antlaşması uyarınca Dikilitaş’taki ‘Barış Sokağı’nın adını, Kürtçe ‘Barış’ anlamına gelen ‘Aşiti’ ekleyerek, ‘Barış-Aşiti Sokağı‘ olarak değiştirdi.

Yapılan törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi eş başkan vekilleri Nazmi Coşkun, Fatma Yıldız, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

27

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ziyaret ettiği Hakkari’de büyük bir coşkuyla karşılandığını belirterek, “Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Teröre, acılara, geçmişte yaşanmış yanlışlara isyanımızı, geleceğe ortak değerler noktasında büyüterek, bu ülke için, evlatlarımız için, Atatürk’ün yeşerttiği değerler için, el ele yürüyerek, büyük Türkiye sevdamızı birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

28

Kararı Beşiktaş Belediyesi’nde oy birliğiyle çıkardıklarını belirten Hazinedar, “Bu kararı Beşiktaş Belediyesinin CHP ve AK Partili üyeleriyle birlikte çıkardık. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu kararı, ‘adres karmaşasına neden olur’ gerekçesiyle onaylamadı. Oysa her ay İstanbul’un değişik noktalarında birçok sokağın ismini değiştiriyorlar. Biz hiçbir siyasi beklenti içerisine girmeden sadece ve sadece bugünkü iktidarın başlattığı çözüm-barış sürecine dair bir katkıyı sunmaya çalıştık. Ancak, ‘aman barışı sadece ben sağlarım’ denilirse bizim bu samimi çabamız sandıkta yarın çok daha farklı tecelli eder. Barışa sadece birileri sahip çıkamaz. Türkiye’nin barışı ancak birlikte, birbirimizin elini tutarak sağlanır” diye konuştu.

Açılış sırasında Hazinedar, Hakkari Belediyesi eş başkan vekilleri Nazmi Coşkun, Fatma Yıldız ve bazı belediye meclis üyeleri barış güvercini uçurdu. Güvercinlerden biri havalandıktan sonda çekim yapan bir kameramanın başına kondu. Bir süre kameramanın başında kalan güvercin renkli görüntüler oluşturdu.

(Radikal)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.