Eğitimİklim KriziManşet

Berlin’de dört üniversite kantinlerde et servisini kısıtlama kararı aldı

0
Fotoğraf: Shutterstock

Almanya‘nın başkenti Berlin‘de öğrencilerin iklim krizine karşı adım atma yönündeki baskısı üzerine dört üniversite kantinlerinde et servisini kısıtlama kararı aldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Berlin’in dört farklı üniversitesinden 34 kafe ve kantin, ekim ayından itibaren menülerinin yüzde 68’ini vegan, yüzde 28’ini vejeteryan, yüzde 2’sini balık temelli sunacak. Haftanın dört günü yalnızca bir etli yemek opsiyonu sunulacak.

Öğrencilerin talebi ile oldu

Berlin’in yüksek eğitim kurumlarına ekonomik, sosyal, sağlık ve kültür desteği sağlayan organizasyon Studierendenwerk’ten Daniela Kummle “Öğrencilerin bize sık sık çevreye duyarlı kantinler için başvurması üzerine bu programı belirledik” dedi.

Almanya genelinde öğrencilerin artan talebi nedeniyle üniversite kantinlerinin yüzde 30-50 arası vejetaryen opsiyon sunuyor.

Fotoğraf: Shutterstock

‘Daha az hayvansal besine doğru eğilim var’

2019’da yapılan bir anket, Berlin’de üniversite öğrencilerinin yüzde 12.5’inin kendilerin vegan olarak belirlediğini göstermişti.

Kummle, “Vejetaryen ve vegan kantinlerin büyük başarısı, öğrencilerin tüketici davranışlarının değiştiğini açıkça ortaya koydu. Daha az hayvansal ürüne doğru açık bir eğilim var” ifadelerini kullandı.

İklim taahhütleri artıyor

İklim koruması, Berlin üniversitelerinde giderek daha acil bir konu haline geliyor. Şehrin Humboldt Üniversitesi 2030 yılına kadar iklim nötr olmayı planlıyor, Berlin Teknik Üniversitesi 2045 yılına kadar aynı hedefe ulaşmayı umuyor.

2019’da her iki üniversitedeki 300’den fazla personel, 1.000 km’nin altındaki yolculuklar için işle ilgili kısa mesafeli uçuşlardan vazgeçmeyi taahhüt eden bir mektup imzaladı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.