GündemManşet

“Berkin’in katili devlettir”

0

Gezi eylemleri sırasında evden ekmek almaya çıkıp başına polisin attığı biber gazı fişeği isabet eden ve 269 gün komada kaldıktan sonra bugün kaybettiğimiz Berkin Elvan için STK’lar ve meslek örgütleri açıklama yaptı.

“Berkin’in katillerini tanıyoruz”

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD):

“Berkin’in katilleri ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyor. Berkin’in katilleri hastane önünde bekleyenlere saldırıyor. Berkin’in katilleri meydanlarda seçim yalanları sıralıyor. Ellerinden damlayan kanı dahi gizlemeye gerek duymaksızın, pervasızca her gün yeni canlara kastetmeye devam ediyorlar. Cenaze Adli Tıp’a götürüldükten sonra, hala Berkin için bir araya gelmiş halka saldırıyorlar. Şuan Berkin ve ailesine desteğe gelmiş bir insanımız daha biber gazı ile vurulmuş durumda ve hastanede. Devlet, insanların ölülerine sahip çıkma, yas tutma, öfkelerini dışa vurma hakkına dahi saldırıyor. Bu azgın terör, cana kastetmeye devam ediyor.

“Kısacası Berkin’in katillerini tanıyoruz! Berkin’in katilleri, Gezi direnişinde polise azgınca saldırı emrini verenlerdir. Berkin’in katilleri polis şiddetini övenlerdir. Berkin’in katilleri, bu şiddet karşısında sus pus oturan, yargı mekanizması ile bu terörü hasıraltı etmeye çalışanlardır. Tetiği çekenlerdir, görmeyen gözlerdir, yazmayan kalemlerdir. Milyonların isyanı sırasında penguen belgeseli izletenler, mahkeme salonunda uyuklayan hakimler, baretten, deniz gözlüğünden suç aleti uyduran savcılardır. Hepinizi tanıyoruz, hepinizi biliyoruz.”

Pir Sultan Abdal Derneği: katil ‘kahraman polistir’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Devletin kirli ve kanlı kanatları birbiri ile uzlaşarak yoluna devam ederken katledilen, yaşamına kast edilen bizleriz. Berkin Elvan’ın katili devlettir. Berkin Elvan’ın katili AKP İktidarıdır. Berkin Elvanın Katili “Kahraman polistir!”

İHD: otoriter yolsuzluk düzeninin son bulması için direneceğiz

“Berkin, 269 gün direnebildi. Siyasal iktidar Berkin’in katilerini gizlemeye devam ediyor. Ancak biliyoruz ki, Berkin ve diğer Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin sorumlusu bu iktidardır. İnsan Hakları savunucuları bu otoriter yolsuzluk düzeninin son bulması için direnmeye devam edeceklerdir.”

TMMOB: Başbakan hesap vermeli

16 Haziran günü evden ekmek almaya çıktığında polis tarafından vurulan Berkin Elvan, Haziran Direnişi ve sonrasında halka karşı uygulanan polis terörü sonucu kaybettiğimiz gençlerimizin en küçüğü olarak tarihe geçecek. Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, aynı dönemde öldürülen Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan ile birlikte yedi gencimizin canı bizzat devlet tarafından alınmıştır. “Polise ben emir verdim” diyen başbakan bu cinayetlerin hesabını bizzat vermelidir.

(Bianet/Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.