GündemManşet

Berkin için okullar, sokaklar ayakta

0

269 gün hastanede direndikten sonra bugün aramızdan ayrılan 15 yaşındaki Berkin Elvan için üniversite ve lise öğrencileri boykot eylemleri devam ediyor. Ülkenin çeşitli şehirlerinde oturma eylemleri başladı.

1146581_10152260442107235_341984705_n

Güncelleme (15.00)
Berkin Elvan’ın ailesi Twitter’dan paylaştıkları mesajda Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinin bittiğini duyurdu.

Ekran Resmi 2014-03-11 15.01.36.png

Ankara Mamak’ta bulunan Sibel İsmet Çatık Ortaokulu’nda öğrenciler Berkin Elvan için eylem yaparken polis ortaokul öğrencilerinin eylemine saldırdı. Okulun bahçesine gaz bombaları atıldı. Biber gazı okulun içine dolunca öğretmenler ve öğrenciler okul içinde zor anlar yaşadı.

Güncelleme (14.37)

Ankara’da Eskişehir Yolu üzerinde polis müdahalesine rağmen yürüyüş devam ediyor. Ankaralılar, Ankara Dayanışması’nın çağrısıyla saat 18.30′da Güvenpark’ta buluşacak. Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Ali İsmail Korkmaz Amfisi önünde buluştu. Tuzluçayır’da Suzan-Mehmet Gönç Lisesi’nden 100 kadar öğrenci, ellerinde Berkin Elvan’ın resimleri ve “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganlarıyla Cami-Cemevi’ne doğru yürüyüşe geçti.

BiclCoFCUAA4kc3

İstanbul Kadıköy’de liseliler yürüyüşe geçti. Bilgi Üniversitesi santral kampüsü öğrencileri toplanmaya başladı.

Bici5SBCMAAx6Ix

İzmir Yaşar Üniversitesi öğrencileri Berkin için toplandı.

Adana Çukurova Üniversitesi’nde oturma eylemi yapılıyor.

Güncelleme: (13.59)

Berkin için Kızılay’a yürüyen binlerce ODTÜ’lüye polis müdahalesi başladı.

Berkin’in cenazesinin kaldırılacağı Okmeydanı Cemevi’nde yarın 12.00’ye kadar nöbet tutma kararı alındı

BicdP6JCYAAVJez

 

ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Bilkent, İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi , İTÜ, İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Ege Dokuz Eylül, Bolu AİBÜ, Namık Kemal Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi’nde boykot başladı, yürüyüşe geçildi.

İzmir Kabataş Lilsesi’nde ders girme kararı alındı ve oturma eylemi başladı.

Ankara Güvenpark’ta bir vatandaşınönüne ekmek koyup ‘Ben Berkin’im’ yazmasının ardından oturma eylemleri şehirlere dağılmaya başladı. Oturma eylemleri Antalya ve İstabul Avcılar’da devam ediyor. Yanı sıra NTV Maslak binası önünde bir vatandaş önünde ekmekle oturma eylemine başladı.

(sendika.org/twitter/Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.