TürkiyeManşet

Berkin Elvan davasında savcı mütalaasını sundu

0
Fotoğraf: Artı Gerçek

Gezi Parkı Eylemleri sırasında Okmeydanı‘nda polisin başına attığı gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan‘ın davasında 19’uncu duruşma bugün Çağlayan’da yer alan İstanbul Adliyesi‘nde görüldü.

Elvan’ın ölümünün ardından üç yıl sonra başlatılan davanın tek sanığı ve hala Van’da görev yapan polis Fatih Dalgalı, ‘olası kastla öldürmek’ten yargılanıyor.

Savcı mütalaasını sundu

Ali İsmail Korkmaz davasına bakan hâkim Mehmet Galip Perk‘in atandığı davanın duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, sanık polis Fatih Dalgalı’nın “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsini istedi.

Elvan ailesinin avukatları ise sanığın ‘kasten öldürmek’ten yargılanması gerektiğini savunuyor. Mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Haziran’a erteledi.

‘Çocuğumun ölüm onayını veren Erdoğan’dır’

Duruşmanın ardından konuşan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Demirtaş için beraat verirken, Cumhurbaşkanı ‘ben Demirtaş’a bakınca Yasin’i görüyorum’ dedi. Evet, Yasin de ufaktı. Onu öldürenler 7 kez ağırlaştırılmış müebbet aldı. Peki ya benim çocuğum? Ali İsmail’i, Ahmet Atakan’ı, Medeni’yi hatırlıyor musun, Hasan Ferit’i hatırlıyor musun Erdoğan?” diye seslendi.

Gülsüm Elvan’dan sonra konuşan baba Sami Elvan, “Benim çocuğumun ölümünün onayını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. O benim ne başkanım ne de yöneticim. Ekranlarda ‘Talimatı ben verdim’ diyen Erdoğan, benim çocuğumun katili, polis ise tetikçisidir. Bu adalet olmayan saraylarda adalet arıyoruz. 7 yıldır çektiklerimizi bilen var mı? Biz ne çektiğimizi biliyoruz, hesap vereceksiniz. Bunu unutmayın, sonunuz geldi” dedi.

Ne olmuştu?

Berkin Elvan, 16 Haziran 2013’te, Okmeydanı’nda polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Komaya giren ve 269 gün boyunca komada kalan Elvan, hastanede yaşamını yitirdi.

2016 yılının sonunda tamamlanan iddianamede, Elvan’ın öldürülmesinde tek sanık olarak gösterilen polis memuru F.D.’nin “olası kastla öldürme” suçundan yargılanması talep edildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan 42 polis hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.