EkonomiManşetTürkiyeUlaşım

Benzine zam yolda: Litre fiyatı 7 TL’yi geçecek

0

Akaryakıta yönelik zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzine 37 kuruş zam uygulanacak.

Sözcü‘nün haberine göre, benzinin litresi İstanbul‘da şu an 6,67 TL’den satılıyor. Ankara ve İzmir‘de ise ortalama fiyat 6,73 TL civarında işlem görüyor. Yani zammın fiyatlara yansımasıyla birlikte benzinin litre fiyatı 7 TL’nin üzerine çıkacak.

Brent petrol fiyatlarının aşı haberiyle yükselmesi ve iç piyasada dolar kurunda yaşanan yükselişin zamda etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bugün itibariyle dolar ve euro fiyatları

Doların bugünkü satış fiyatı 8,0055 TL’den başladı. Doların alış fiyatı ise 7,9917 TL. Euronun ise satış fiyatı 9,5358 TL oldu. Alış fiyatı 9,5198 TL olarak belirlendi. Sterlin’in satış fiyatı 10,7011 TL, alış fiyatı ise 10,6776 TL.

Brent petrol fiyatlarında artış

Petrol, koronavirüs aşısının yakıt talebini artıracağı yönündeki düşüncelerden destek bularak dört gündür yükselişini sürdürüyor.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yaklaşık yüzde dört oranında yükseldi. Bugün de yüzde 1,1’lik artışla 48,40 dolara yükseldi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hafif ham petrolü dün yüzde dörtten fazla yükseldi ve bugün ise yüzde 1,1 artarak 45,38 dolarda seyretti.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.