ManşetSivil Toplum

Belediyede Romanlara ayrımcılık

0

Muğla Büyükşehir Belediyesi bando takımında görevli 14 kişi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok, tarafından kendilerine, “Siz Romasınız, siz vasıfsız insanlarsınız, size kadro yok” diyerek ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

belediyebando

Muğla Büyükşehir Belediyesine 2,5 yıldır temizlik işçisi olarak giren ve daha sonra bando takımına alınan 22 kişiden 14’ü, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok, tarafından kendilerine, “Siz romasınız, siz vasıfsız insanlarsınız, size kadro yok” diyerek ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

14 kişinin üye olduğu Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, dernek binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini gerekli önlemler alınmaz ise Cumhuriyet Başsavcılığına konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Çelebi, Altınok’un bando takımında yer alan 14 kişiye tehdit içeren konuşmalarda bulunduğunu öne sürerek, “Bayan arkadaşımıza, ‘bıktım bu çingenelerden, bıktım bu romanlardan’ kelimesini kullanmış. Biz bundan çok rahatsız oluyoruz. İnsanlara neden ayrım yapıyor” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir sorunlarının olmadığının altını çizen Çelebi, Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüşeceklerini belirtti.

(DHA/Yeşil Gazete) 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.