Kültür-SanatManşet

Batman 6. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali programı açıklandı

0

Batman Belediyesi tarafından bu yıl 16-20 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 6. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali programı Belediye Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar ve Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

27

Onur Konuğu Elif Pütün

Jiyana Ekolojik’ten Roni Batte’nin haberine göre basın toplantısında bu yıl ki festival programını açıklayan ve 6. festivalin onur konuğunun festivale adını veren büyük üstat Yılmaz Güney’in kızı Elif Pütün olduğunu da belirten Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, bu yıl ki festivali önceki yıl olduğu gibi yine Ortadoğu Sinema Akademisi ile birlikte yapacaklarını söyledi. 6. Yılmaz Güney Kısa Film Festivalini sinemaseverlerle yeniden buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş, Günümüzde kapitalist modernitenin yaşattığı yıkım,talan ve kaos haline rağmen toplumlar kendilerini var kılma adına direnişlerini yaşamın her alanında büyütme mücadelesi içerisinde olduğuna dikkat çekerek, “Yaşanan büyük acılar, travmalar, trajedilerin yanı sıra mutluluklar, sevinçler, dayanışmalar ve direnişlerde sanatın büyülü dili aracılığıyla insanlığın birer hikayesi olarak belleğimizde,yüreğimizde yer edinmektedirler.Sinemanın büyülü anlatısını bu coğrafyanın diliyle,kültürüyle buluşturma adına başlatmış olduğumuz Yılmaz Güney Kısa Film Festivali 6. kez gerçekleştirilecektir.Festival Batman Belediyesi tarafından Ortadoğu Sinema Akademisi ortaklığıyla 16-20 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacaktır” dedi.

Basın açıklamasıını Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar ve Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş tarafından okundu

Basın açıklamasıını Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar ve Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Semra Güneş tarafından okundu

Bu yıl festivale kısa film dalında 80 eser, senaryo dalında ise 12 eser başvurusu olduğunu belirten Eşbaşkan Yardımcısı Güneş, “Ön jüri 10 kısa film ve 5 senaryoyu festival ana jürisinin değerlendirmesine sunmuştur. Bu eserler hem izleyici ile buluşturulacak hem de ilk üçe giren eserlere ödülleri verilecektir. Kısa film dalında birinci esere 10 bin, lira, ikinci esere 7 bin 500 lira, üçüncü esere ise 5 bin lira ödül verilecektir. Senaryo dalında ise birinci eser 5 bin lira ile ödüllendirilecektir. Festivalimiz 15 Aralık Salı günü açılış galası ile start alacaktır. Galada Lawje Müzik grubunun dinletisi ve Yılmaz Güney’in Duvar isimli filmi gösterilecektir. 16-17-18-19-20 Aralık günlerinde başta Yılmaz Güney Sinema Salonu olmak üzere, halkevlerinde ve Beşiri İlçemizde film ve belgesel gösterimleri, söyleyişiler, paneller ve yarışma filmlerinin gösterimi olacaktır. Yine film gösterimlerinin ardından filmlerin yönetmenleri ve oyuncuları izleyici ile buluşturulacaktır” diye konuştu.

Ayrıntılı bilgi için festivalin facebook sayfasından bilgi edinmek mümkün.

(Jiyana Ekolojik)

You may also like

Comments

Comments are closed.