İklim KriziManşetTürkiye

Batı Karadeniz’deki sel felaketinde son durum: Ölü sayısı 70’e çıktı

0

11 Ağustos’ta Batı Karadeniz’i etkisi altına alan yoğun yağışın neden olduğu sel felaketi sebebiyle ölü sayısının 70’e çıktığı açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Kastamonu’da 60, Sinop’ta dokuz, Bartın’da bir kişinin hayatını kaybettiğini, sekiz kişinin de tedavilerine devam edildiğini belirtti.

Bir kişi gözaltına alındı

Sel felaketi sebebiyle başlatılan soruşturma kapsamında, Kastamonu’daki yıkılan bir binanın müteahhidiyle ilgili gözaltı kararı verildi.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

İnebolu Başsavcılığımızca İnebolu, Bozkurt, Abana ve Küre ilçelerinde 11.08.2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Yapılacak teknik inceleme ve bilirkişi raporları doğrultusunda gereğine tevessül edilecek olup yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca ölen vatandaşlarımızın kimlik tespit çalışmaları ile ölü muayene ve otopsi işlemleri de devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Tahliye çalışmaları

AFAD, Bartın’ın Ulus İlçesinden sel felaketi nedeniyle 359 kişinin, Kastamonu’da bin 480 kişinin, Sinop’tan 539 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Ayni yardımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sel bölgesine gönderilecek ayni yardımların Bakanlık ve AFAD koordinasyonunda gerçekleştiğini, bağış yapmak için 144’ün aranması gerektiğini kaydetti:

Sel bölgesine gönderilecek ayni yardımlar Bakanlığımız ve
@AFADBaskanlik koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir.

Batı Karadeniz’de selden etkilenen bölgelere ayni bağış yapmak için Bakanlığımız Sosyal Yardım hattı ALO 144’ü arayabilirsiniz.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.