ManşetYeşil Duyurular

‘Batı Karadeniz İklim Forumu’ 22 Haziran’da düzenlenecek

0

Yeşil Düşünce Derneği’nin, yürüttüğü ‘Kimseyi Arkada Bırakmadan: Batı Karadeniz’de İklim Hareketinin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında, İklim Okulu‘nun ardından bu ay sonunda da İklim Forumu düzenlenecek. 

Etkinlik 22 Haziran Perşembe günü 14:00 – 16:30 saatleri arasında zoom platformu üzerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Batı Karadeniz’de yaşayan ve çalışan tüm yurttaşlar ile sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, yerel yönetimler, kamu kurumları ve aktivistler foruma davetli.

İklim Okulu’ndan İklim Forumu’na

Yeşil Düşünce Derneği  29 – 30 Nisan tarihlerinde, Fransa Konsolosluğu‘nun desteğiyle Zonguldak ve Kastamonu’da İklim Okulu’nu hayata geçirmişti.

Etkinliklere maden işçileri, yerel yönetim ve sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve aktivistler katıldı. İklim değişikliği, ormansızlaşma, kömür madeni ve termik santral işçilerinin gözünden iklim değişikliği, ekonomi, iklim adaptasyonu gibi konular interaktif sunumlar ve grup çalışmaları ile ele alındı. 

Dernek, online İklim Forumu etkinliği ile iklim değişikliği, iklim adaleti ve iklim afetleri ile mücadale konularını Batı Karadeniz’in farklı illerine de ulaşarak daha çok katılımcıyla ele almayı planlıyor.

Forum kapsamında; 

  • Zonguldak’ta termik santrallere karşı alternatif olarak yeşil dönüşüm nasıl mümkün olabilir? 
  • Batı Karadeniz’de iklim dostu işler nelerdir, Teşvik edilmeleri nasıl sağlanabilir? 
  • Batı Karadenizde sellerden ve heyelanlardan en çok etkilenen topluluklar ile ilgili neler yapabiliriz?
  • Batı Karadeniz’de iklim afetlerine karşı yerel dayanışma nasıl örgütlenebilir? 

soruları uzmanların de katılımıyla cevaplanmaya çalışılacak ve Batı Karadeniz’e özgün çözüm önerileri üzerinde durulacak.

Tüm Batı Karadenizlilerin davet edildiği etkinliğe bireysel veya kurumsal katılım için buradaki başvuru formunu doldurmanız yeterli. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.