ManşetTürkiye

[Son Dakika] Başbakan hâlâ “asıl ben çevreciyim, çok ağaç diktim” diyor!

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-AB toplantısında konuşuyor. Konuşmadan Gezi olaylarına dair başlıklar şöyle:

– Burada korkunç bir dezenformasyon var. Sosyal medyanın yalan kampanyaları var. Bizim demokratik talepler konusunda hiçbir sıkıntımız çekincemiz yoktur. Her şeyden önce muhatabınızı bileceksin. Burada bir muhatap zaten söz konusu değildir. Milletin parlamentodaki temsilcileri ne iş yaparlar diye sormaz mısınız?

– Taksim Gezi Parkı’yla alakalı animasyonla gösterileri ben 2011 senesinde İstanbulla ilgili projeleri açıklarken yaptım. O günden bugüne kimsenin sesi çıkamdı. Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum. Çevrecilik yapacaksanız gelin başbakanınızla yapın. Ben çevreciliğin ne olduğunu bilirim. Belediye başkanlığını yaptım. E5’in üzerindenki bütün ağaçlandırmaları ben yaptım. Çünkü İstanbul’a çöl olmak yakışimazdı. Niye bunları konuşmuyorlar.

– Neden Sheraton yapılırken onu engellemediler. Koç Üniversitesi orman alana yapılmıştır. Adeta ben bir Başbakan olarak onlarla savaş verdim. On binlerce 10-15 yaş ağaçlar o zaman söküldü. Aynı şey Sabancı Üniversitesi için de geçerli. Orası da orman alanıdır. Bu ülkede bugüne kadar belli bir kaymak takım istediği yerde istediği gibi konuşlanmaya alışmıştı, bu iktidar bunları ortadan kaldırdı.

– Gezi Parkı olayları içinde olanların bir kısmı da çözüm sürecine karşı ve bunu işin içine katma gayreti içinde. Çevreci olmak, çevreci olan ağaçları saksıları yakıp yıkmak değildir. Çevreci olmak insan öldürmek değildir.

– İngiltere’de, Farnsa’da, Almanya’da bu olaylar yaşandı. Yunanistan’da çok daha büyükleri yaşandı. Acaba bu olanlara karşı tepki ne oldu? Bizim karşı olduğumuz şiddettir, terördür, vandallıktır, yoksa demokratik taleple karşıma çıkacaklara canım kurban. Neymiş yapamadıkları bunları anlatsınlar başım gözüm üstüne. Diyorlar ki biz referanduma karşıyız. Çünkü yapılmak istenen ne? Orada tarihi kültürel bir yapıyı korumak.

– Bir ara taktılar AVM’ye, zaten orada AVM olması mümkün değil. Biz bunu olabilir diye söyledik. Zaten Cumhuriyet caddesinde öyle alışveriş yapılacak yerler var. Şehir müzemiz de yok, o yapılabilir.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması devam ediyor.

Yeşil Gazete – 16:09

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye – AB toplantısında konuşuyor…

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.