ManşetEkoloji

Başarılarıyla övünen Cengiz Holding’e aktivistlerden videolu cevap

0

Türkiye’nin dört bir yanında yaptığı ekolojik yıkıma rağmen art arda yayınladığı ‘meyve veren ağaç taşlanır’ dediği ve başarılarıyla övündüğü reklam filmleriyle büyük bir tepki toplayan Cengiz Holding‘e ekoloji aktivistlerinden videolu bir yanıt geldi.

Kuzey Ormanları Savunması tarafından hazırlanan videoda şirketin gerçekleştirdiği İstanbul Havalimanı, gökdelenler, HES’ler, Kazdağları’ndaki madenler gibi ekolojik yıkımlar hatırlatılıyor.

‘Defol Cengiz’

Videoda “Hiç düşündün mü? Azimle, inatla, gece gündüz çalan şirket neden hiç durmaz? Bu bir avuç şirketin cesareti nereden geliyor? Milyonlarca ağaç pahasına bu kadim toprakları delik deşen eden bu madenleri kim işletiyor?” soruları soruluyor. Video, “Defol Cengiz” sloganıyla sona eriyor.

Neler yaşandı?

Cengiz Holding tarafından yayınlanan ‘meyve veren ağaç taşlanır’ reklamı sosyal medyada büyük bir tepkiye yol açtı. Youtube hesabından yayınlanan videoya kısa sürede 89 bin ‘dislike’ geldi.

‘Kim yaptı?’

Cengiz Holding tepki çeken reklam filmine rağmen hemen ardından ‘Kim yaptı?’ isimli yeni bir video yayınladı. Bu sefer şirket tarafından yapılan projelerin tanıtımının yapıldığı videoda “Cengiz Holding olarak, tam 40 yılı arkamızda bıraktık ve bu 40 yılın her bir anını gururla yaşadık ve yaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.