TürkiyeKadınManşet

Başak Demirtaş’a taciz mesajı atan kişi tutuklandı

0

Başak Demirtaş‘ı hedef alarak sosyal medyada cinsiyetçi paylaşım yaptığı için gözaltına alınan Vedat M. hakkında çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi.

Twitter üzerinden cinsiyetçi saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen V.Y ile üvey amcası V. M. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınmıştı. Daha sonra V.Y.’nin ifadesinde paylaşımı kendisinin yapmadığını söylemesi üzerine serbest bırakılmıştı. Üvey amcasının işlemleri ise devam etmişti.

Neler yaşandı?

Vedat Muti7 isimli kullanıcı hesabı üzerinden Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi bir taciz mesajı atılmıştı. Olayın duyulmasının ardından pek çok kişi ve kurum #BaşakDemirtaşSeninleyiz etiketi üzerinden atılan mesajı protesto etmişti.

Kullanıcının hesabı askıya alınırken, Demirtaş’a destek mesajı gönderen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Büro Memur-Sen İstanbul Maliye Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Yağcı tarafından atılan benzer bir taciz mesajıyla karşılaşmıştı.

İki hesapta da AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal’ın duyurusunu yaptığı ‘Etik kurallara uyuyorum” anlamına gelen ‘Yeşil nokta’ sembolünü kullanıldığı görüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Hukuk Komisyonu ise “Vedat Muti isimli kendini bilmez şahsın, Başak Demirtaş’la birlikte İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu ile ilgili cinsiyetçi küfürlü paylaşımları nedeniyle de savcılığa suç duyusunda bulunduğumuz gibi Ahmet Yağcı hakkında da suç duyusunda bulunduk” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.