DünyaManşet

Barzani 1 Kasım 2017’de seçime gidiyor

0

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) uluslararası tepkilere rağmen parlamento ve başkanlık seçimlerinin 1 Kasım’da yapılacağını açıkladı.

IKBY Başkanı Mesud Barzani’ye yakın medya grubu, Erbil merkezli Rudaw’a açıklama yapan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed, parlamento ve başkanlık seçimlerinin 1 Kasım’da yapılması için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Hendren Muhammed, “Bugün itibariyle bir çalışma takvimi belirliyoruz” dedi. Hendren Muhammed koalisyon halinde seçime katılmak isteyen partilerin en geç 6 Ekim’e kadar başvurularını yapması gerektiğini söyleyerek, 15 Ekim’den itibaren propaganda sürecinin başlayacağını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi 1 Kasım 2017 tarihinde parlamento ve başkanlık seçimlerini birlikte yapmayı planlıyor. Rudaw’ın haberine göre, parlamento seçimlerine onlarca partinin katılması beklenirken, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı görevine şimdiye kadar bir tek aday başvuruda bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi 25 Eylül’de düzenlediği bağımsızlık referandumunda sandıktan yüzde 92 oranında “evet” oylarının çıktığını açıklamıştı.

 

(DW)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.