Bartın Platformu anlatıyor: Amasra’da cennete termik santral

Amasra - İşte buraya termik santral yapacaklar!

Bartın’ın Amasra ilçesinde yapılmak istenen 1320 MW’lık kömürlü termik santral nedeniyle Bartın ve Amasra’da yaşayanlar mücadelelerini sürdürürken, geçen hafta yapılan bir imza töreni nedeniyle protestolar artmaya başladı. Gazetelerde yer alana haberlere göre termik santrali yapmak isteyen Hattat Holding ile Çinli AVIC firması arasında imzalanan anlaşmayla başlangıçta, 1320 MW elektrik enerjisi üretecek termik santralin ürettiği enerji kademeli oalrak 4 bin MW’a çıkarılacağı ileri sürülüyor. Enerji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılmıştı.

Mustafa Artar

Konuyla ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Bartın Platformu’nun yürütme kurulu üyesi, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Peyzaj Mimarı Yard. Doç. Dr. Mustafa Artar bugün Açık Radyo’da yayımlanan Açık Yeşil’e konuk oldu. Ömer Madra ile birlikte hazırlayıp sunduğumuz Açık Yeşil’de projenin arka planını anlatan Artar, Zonguldak, Bartın, Karabük illeri bölgesel çevre düzeni planına göre Amasra’da termik santral kurulmasının mümkün olmadığını açıkladı. Artar’a göre Bartın ve Amasra’da termik santralleri isteyen kimse olmadığı halde Enerji Bakanlığı ve Hattat Holding kimseye sormadan bir imza töreni yaparak oldu bittiye getirmeye çalışıyor.

Programın kaydını aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Ümit Şahin
Ümit Şahinhttp://umitsahin.blogspot.com/
Yeşil Gazete’de iklim değişikliği başta olmak üzere ekoloji ve yeşil politika alanlarında yazar ve editör. Halen Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nde uzman ve iklim değişikliği çalışmaları koordinatörü olarak çalışan Ümit Şahin 1991’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Halk Sağlığı doktorası yaptı, Çevre Sağlığı alanında yoğunlaştı. Çevre İçin Hekimler Derneği, Üç Ekoloji dergisi ve Yeşiller Partisi’nin kurucularındandır. Bir dönem Yeşiller Partisi Eşsözcülüğü yaptı, yeşil politika ve ekoloji üzerine seminerler düzenledi. Halen Açık Radyo’da Ömer Madra ile birlikte Açık Yeşil’i hazırlayıp sunuyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR