Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Baroların savunma yürüyüşü Ankara’ya ulaştı, polis girişe izin vermiyor

0

Baro seçimleri ve Avukatlık Kanunu‘nda yapılmak istenen değişikliklere karşı baro başkanlarının Ankara‘ya başlattığı yürüyüş dördüncü gününde de devam etti. 80 baronun başlattığı yürüyüşün bugünkü son durağı ise Ankara oldu.

Geçtikleri güzergâhlarda bulunan illerin baro başkanları ile buluşarak yürüyüşü birleştiren baro başkanları Eskişehir yolu üzerinden saat 10.00’da bir araya geldi. Polis, “kamu düzenini korumak” gerekçesiyle şehre girişe izin vermedi.

Fotoğraf:AA

‘Zorbalıklarınızı tanımıyoruz’

Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medyada yaptığı paylaşımda polisin müdahalesini canlı olarak aktardı. Paylaşımda “Zorbalıklarınızı tanımıyoruz. Bu zorbalıklar devam etmesin diye yürüyoruz. Adalet gelene kadar savunma yılmayacak” denildi.

Paylaşılan videoda polis ile Baro başkanları ve destekleyen avukatlar arasında yer yer arbede çıktığı, polisin kalabalığın dağılması için anons yaptığı görüntülendi.

Barolar, yürüyüşe izin verilmesi halinde önce Anıtkabir’i ziyaret edip, ardından yürüyüşle Meclis’e giderek temaslarda bulunacak. Ankara’ya doğru yapılan yürüyüşte 53 baro başkanı yer alırken, 5 baro başkanı da Anıtkabir’de yürüyüşe dahil olacak.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.