ManşetTürkiye

Baro seçimleri yaklaşıyor: Metin Feyzioğlu’na karşı ortak aday Erinç Sağkan oldu

0

Covid-19 salgını gerekçesiyle bir yıl ertelenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçimleri, 4-5 Aralık tarihlerinde Ankara‘da yapılacak.

Mevcut TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yeniden aday olacağı öğrenilen seçimde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın başı çektiği 43 baro da ortak aday çıkardı.

Ortak aday Erinç Sağkan

Eskişehir’deyapılan toplantıda barolar, ortak aday konusunda Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ismi üzerinde uzlaştı.

Söz konusu 43 baronun dışında 20 baro da Sağkan’a desteğini iletti. Böylece toplamda 63 baro, Sağkan’ı destekleme kararı almış oldu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na, “iktidara yakınlığı ve bağımsız yargıdan koptuğu” gerekçesiyle barolar arasında ciddi tepki var.

‘Şeffaf, adil ve katılımcı bir TBB için’

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan da ortak aday belirleme toplantısı sonrası 4-5 Aralık’ta yapılacak TBB seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının teminatı, şeffaf, adil ve katılımcı bir TBB’yi yeniden var etmek için 4-5 Aralık 2021 tarihinde yapılacak Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm.”

Anadolu Baroları’nın oyu önemli

348 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimlerde, geçen yıl yasalaşan ‘çoklu baro’ düzenlemesi kapsamında delege sayısı artırılan Anadolu baroları, büyük rol oynayacak.

Söz konusu düzenleme yasalaşmadan önce TBB’nin toplamda 477 delegesi vardı. Bu delegelerden 137’si İstanbul, 53’ü Ankara, 30’u ise İzmir’e aitti. Yeni düzenlemeyle TBB delege sayısı 348’e düşürüldü.

Böylece delege sayıları doğal delege olan baro başkanlarıyla birlikte İstanbul Barosu’nda 14’e, Ankara Barosu’nda 8’e, İzmir Barosu’nda 6’ya, Antalya Barosu’nda ise 5’e düşürüldü. Bu da TBB seçimlerinde Anadolu barolarının etkinliğini artırdı. TBB seçimlerinde üç de doğal delege var.

Feyzioğlu’nun özellikle Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki iktidara yakın barolar tarafından destekleneceği konuşuluyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.