ManşetDoğa MücadelesiYerel

Baraj yapılırsa zeytinlikler yok olacak

0

Çanakkale’nin Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’nde yüzde 80’i zeytinlik olduğu belirtilen verimli bir ovada yapılması planlanan ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Karakoç Barajı’na itirazlar sürüyor. Ayvalıklar baraja karşı çıkmak için 18 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’da Karakoç Deresi Baraj Alanı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek.

Toplam dokuz baraj

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi ile İzmir’in Dikili ilçesi arasındaki sahil şeridinin içme suyunu temin edilmesi amacıyla yapılan projesi kapsamında dokuz baraj yapımı planlanıyor. Proje ile Ayvalık merkez, Bulutçeşme, Kırcalar, Murateli ve Mutlu kırsal mahallelerine yetecek miktarda 2.65 hektarlık içme suyu temin edilmesi planlanıyor.

Bölgedeki zeytincilik, hayvancılık bitecek

Altınova Mahallesi’nde Karakoç Deresi üzerinde yapılmak istenen barajın zeytinciliğe ve bölge halkının tüm tarımsal faaliyetlerine son vereceğini belirten köylüler, muhtarlar ve Ayvalık Belediyesi ise projeye karşı çıkıyor. Ayrıca projenin bölgede var olan meraların yok edilmesiyle hayvancılığı da engelleyeceği söyleniyor.

‘Olmayan su üzerine yapılması planlanıyor’

Ayvalık Belediyesi tarafından Cumartesi gününki eyleme yapılan çağrıda “3 köyü kapsayan, 3500 dönüm zeytinlik alanın 80/100’ini yok ederek, olmayan suyun üzerine yapılması planlanan, tüm ekosistemi bozacak ve yüzyıllardır geçim kaynağımız, yaşam kültürümüz olan zeytinimize zarar verecektir!”  ifadeleri kullanıldı. Basın açıklamasının yapılacağı alana saat 13.30’da Ayvalık Meydan Durakları’ndan servis kaldırılacak.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.