ManşetSpor

“Ballon d’Or” 2013 ödül töreni bu akşam

0

"Ballon d'Or" ödüllerinde yılın en iyi erkek futbolcusunun yanı sıra yılın en iyi kadın futbolcusu da belli oluyor

Futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve yılın en başarılı futbolcusuna verilenAltın Top (Ballon d’Or) ödülünün sahibi bu akşam belli oluyor. Ödülü kazanan futbolcu FIFA’nın Zürih’te yapacağı gala töreninde açıklanacak.

2012 yılının en başarılı üç erkek futbolcusundan birine gidecek olan “Ballon d’Or”un adayları Barcelona’dan Lionel Messi (Arjantin), Real Madrid’den Cristiano Ronaldo (Portekiz) ve yine Barcelona’dan Andres Iniesta (İspanya). Her üç futbolcunun da İspanya La Liga’da top koşturuyor olmaları gecenin bir başka enteresan tarafı olarak göze çarpıyor.

Öte yandan “Ballon d’Or” ödülü bu gece kadın futbolunda da 2012’nin en iyi ismini belirleyecek. En iyi kadın futbolcu adayları ise Marta (Brezilya), Alex Morgan (ABD) ve yine ABD’den Abby Wambach.

Altın Top ödülünü kazanacak ismin Türkiye saatiyle 20:00’de belli olması bekleniyor. Gala töreninde Altın Top ödülünün sahibi olacal yılın oyuncusunun yanı sıra yılın kadın futbolcusu, yılın teknik direktörü ve yılın en güzel golü de belli olacak.

Puskas Yılın En Güzel Golü ödülü için Fenerbahçeli Miroslav Stoch, Radamel Falcao ve Neymar adaylar arasında bulunuyor.

(Yeşil GazeteNtv Spor)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.