EkolojiManşet

Balıkesir ve İzmir’de ormanlara, Aydın’da Milli Park’a girişler yasaklandı

0
Osmaniye'de orman yangını.. Fotoğraf: Efendi Erkayıran/ DHA

Olası orman yangınlarının önüne geçmek için Balıkesir ve İzmir‘de ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Aydın Valiliği ise Dilek Yarımadası‘nda yer alan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı‘na girişlerin yasakladığını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir’de ormanlara girişler valilikçe yasaklandı” duyurusunu yaptı.

Soyer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım” dedi.

Balıkesir’de 31 Ekim’e kadar yasak

Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Konuyla ilgili Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmini raporlarında sıcaklık değerlerinin artacağı belirtildiğinden, önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, mevsimsel veya insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, 30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ormanlık alanlarda meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı giriş çıkışların yasaklanması kararlaştırılmıştır” denildi.

Marmaris’te orman yangını ikinci gününde. Fotoğraf: DHA

Ateş yakma yasağı

Ayrıca ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31 Ekim 2021 tarihine kadar mangal, semaver, ateş yakılmasına saat 20.00’den sonra müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Enerji nakil hatlarından çıkabilecek orman yangınlarına karşı TEİAŞ ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından her türlü tedbirlerin alınması, alınan kararlar arasında yer aldı.

Aydın’da Milli Park’a yasak

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, orman yangınları nedeniyle Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na girişlerin yasakladığını duyurdu.

Türkiye’nin birçok ilinde çıkan yangınlar nedeniyle, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na girişlerin yasakladığını duyurdu.

Vali Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Artan hava sıcaklıkları nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan istişare sonucu Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı yeni bir karar alınıncaya kadar giriş ve çıkışa kapatılmıştır” ifadelerini kullandı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.