Doğa MücadelesiManşet

Bakkala, “Duvarına nasıl “Faşo HES” yazarsın?” şikayeti

0

Tarsus Boğazpınar köyündeki bakkal, duvarındaki “Faşo HES” yazısı yüzünden kaymakamlığa şikayet edildi. Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyüne kurulması planlanan HES’e karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen 40 yıllık köy bakkalı, Tarsus Kaymakamlığı’na “ruhsatsız ve üzerinde uygunsuz yazı bulunduğu” gerekçesiyle şikayet edildi.

31

Evrensel’den Burak Şefkat’in haberine göre, dededen toruna miras kalan bakkalı işleten Mustafa Öztürk, olayı Muhtarın kendisini aramasıyla öğrendiğini belirtti. Öztürk, “Sabah saatlerinde köy muhtarı tarafından telefonla arandım ve bakkalın Kaymakamlık’a şikâyet edildiğini öğrendim. Sabah saatlerinde Kaymakamlıktan bir yetkili Muhtarımızı arayarak bakkalın ruhsatsız olduğunu ve üzerinde uygunsuz yazı bulunduğu gerekçesiyle şikâyet edildiğini söylemiş. Muhtar da beni arayarak durumdan haberdar etti” dedi.

Sadece yaz aylarında bakkalın işlettiğini söylen Mustafa Öztürk, “Yenilen pehlivanlar güreşe doymuyor. Bakkalımızın HES’çiler tarafından şikâyet edildiğini düşünüyorum. Bakkalımız köyümüzde HES karşıtı mücadelenin simgesi haline gelmişti. Bakkalın duvarındaki ‘Faşo HES’ yazısı HES’çi şirket için ‘uygunsuz’ olabilir” dedi.

33

Boğazpınar köyünde, duvarında “Faşo HES” yazdığı için şikayet edilen bakkal, akıllara Kemal Sunal ile Şener Şen’in Kibar Feyzo filmindeki ünlü “Faşo Ağa” sahnesini akıllara getirdi.

Şikayet hakkında bir açıklamada Boğazpınar Köyü HES Karşıtı Platform‘dan geldi. Boğazpınar Köy Bakkalı’nın HES mücadelesi sırasındaki fotoğraflarının yer aldığı “Son Bakkal” başlıklı açıklama şu şekilde,

Son Bakkal

32

Bugün itibariyle (15.9.2015) direnişimizin simges olan köyümüzde onlarca yıldır hizmet veren köy bakkalı, kaymakamlığa ruhsatsız ve uzerinde yasadışı yazılar bulundurmak gerekçesyle şkayet edlmştr.şikayet edenin HES şirketi oldugunu düşünmüyoruz.
BİLDİĞİMİZ TEK ŞEY ŞİKAYET EDENİN UMUDUN BARIŞIN SEVGİNİN HOŞGÖRÜNÜN DÜŞMANI OLDUĞUDUR.
Bakkalda da yazdığı gİbİ alışverşnz marketten yaparsınız ama cenazenize bakkallınız gelir.Size insan olmayı öğreteceğiz

onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim,

akar suyun

meyve çağında ağacın,

serip gelişen hayatın düşmanı.

çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına :

– çürüyen diş, dökülen et-,

bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler,

ve elbette ki, sevgilim, elbet,

dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,

dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle : işçi tulumuyla

bu güzelim memlekette hürriyet.

bursa da havlucu recebe,

karabük fabrikasında tesviyeci hasana düşman,

fakir köylü hatçe kadına,

ırgat süleymana düşman,

sana düşman, bana düşman,

düşünen insana düşman,

vatan ki bu insanların evidir,

sevgilim, onlar vatana düşman
nazım hikmet ran

(Evrensel, Yeşil Gazete,Haber Sol)

You may also like

Comments

Comments are closed.