TürkiyeManşet

Bakırköy’de dört kişilik bir aile ölü bulundu

0

Geçtiğimiz hafta İstanbul‘un Fatih ilçesindeki dört kardeşin ve Antalya’daki dört kişilik bir ailenin siyanür ile intihar etmelerinin ardından bu kez de Bakırköy Osmaniye’de bulunan dört kişilik bir ailenin ölüm haberi geldi.

Bakırköy Osmaniye’deki dairede biri çocuk üç kişinin cansız bedeni bulundu. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yaptığı ölçümlerde ola yerinde siyanür kokusunun tespit edilmesiyle birlikte apartman boşaltılarak karantinaya alındı.

Evde yaptığı incelemenin ardından açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız” dedi.

Kaymakamlık siyanürü doğruladı

Bakırköy Kaymakamlığı olay sonrası Twitter üzerinden yaptığı basın açıklamasında siyanür iddialarının doğru olduğunu belirtti. Metinde olaya ilişkin şu açıklamalar yer aldı:

“15 Kasım 2019 Cuma  günü saat 06.45’te  155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu  adrese ivedilikle intikal edilmiş,  (Z.D),  (B.D) ve (A.D)  isimli  biri çocuk 3 kişinin  cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.  Dairedeki koku nedeniyle AFAD  (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup,  adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.”

Üçüncü siyanürlü ölüm haberi

Bakırköy’de gerçekleşen olay ile birlikte üçüncü kez siyanür ile intihar vakası gündeme gelmiş oldu. Geçen hafta Fatih’te evin kapısına “dikkat siyanür var” tabelası asan dört kardeşin cansız bedenlerine ulaşılmış, evde siyanür olduğu ve ölüm sebeplerinin siyanürden kaynaklandığı doğrulanmıştı. Dört kardeşten yalnızca birinin çalıştığı ve intihar sebeplerinin yaşadıkları ekonomik sıkıntılar olabileceği öne sürülmüştü.

Benzer şekilde bu sefer 9 Kasım’da Antalya’da ikisi çocuk dört kişilik bir ailenin ölüm haberi gelmişti.  Evde baba tarafından ekonomik sıkıntılar sebebiyle bunu yaptığını söylediği “Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz” yazılı mektubu bulunmuştu. Olay yerinde inceleme yapan AFAD ekipleri siyanür izine rastladığını açıklamıştı.

Kaya: Medyanın tetikleyici etkisi var

bianet‘e konuşan Psikiyatrist Doç. Dr. Burhanettin Kaya intiharın bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Kaya, “Medyada intihar vakalarının tüm detaylarıyla, dramatize edilerek, görsel öğeler eşliğinde sunulmasının, intihara eğilimli insan üzerinde olumsuz etkiler yarattığı biliniyor. Hem ülkemizde hem de dünyada medyada intihar haberlerinin veriliş biçimine dikkat edilmediği zaman intihar girişimlerinin arttığını gösteren çok sayıda örnek var” diye konuştu ve örnek olarak Boğaziçi Köprüsü’nde intihar girişimi haberlerinin verilmesinin kesilmesinden sonra intihar girişimlerinin azalmasını gösterdi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.