Türkiye

Bakanı protesto etmeye mi kalkışmış, atın yurttan!

0

Ankara Üniversitesi DTCF’de Mehdi Eker’i protesto etmeye hazırlanan, ancak Bakan gelmeyince yalnızca slogan atan öğrenci, polis tutanakları nedeniyle YURT-KUR tarafından yurttan atılmak isteniyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in 1 Aralık 2010’da Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) katılacağı açıklanan eylemi protesto etmeye hazırlanan, ancak Eker katılmadığı için slogan atmakla yetinen öğrenci Tayfun Yıldırım’a, “Yurttan Süresiz Çıkarma Cezası” verilmesi talebiyle YURTKUR tarafından soruşturma açıldı.

Coğrafya bölümünde 1. sınıf öğrencisi olan Yıldırım’a açılan soruşturmanın dayanağı ise polislerin tuttuğu notlar. Yıldırım’a YURTKUR’dan gönderilen soruşturma metninde, “Eker’in fakülteye gelmesi durumunda yumurtalarla karşılanacağı ifade edildi. Bu anda siz ve gruptaki diğer arkadaşlarınızın ceplerinizden çıkardığınız yumurtaları havaya kaldırdığınız, bir bayan arkadaşınızın da açıklamalara devam ettiği Emniyet Müdürlüğü’nün yazısı ile bildirilmiştir” denildi.

(sol)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.