ManşetTürkiye

Bakan Eroğlu son 44 yılın en kurak yılını yaşadığımız halde “su sorunu yok” dedi

0

1973’ten bu yana en kurak yılın yaşandığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Son 44 yılın en kurak su yılını geride bıraktık. Buna rağmen yaptığımız yatırımlar sayesinde vatandaşlarımız bunu hissetmedi” dedi.

Bu yılki yağış durumunun “olağanüstü kurak” sınıflamasına girdiğini aktaran Eroğlu, Türkiye’nin 2007 yılında kurak bir yıl geçirdiğini hatırlattı.

Eroğlu şöyle devam etti: “O yıl yağış durumu daha düşük bir sınıflama olan ‘şiddetli kurak’ kategorisine girmesine rağmen içme suyu hususunda vatandaşlarımız ve medya tedirgin olmuş fakat bu konuda bir sıkıntı yaşamamıştık. Geçen yıl orta dereceli, bu yıl ise çok daha şiddetli olmak üzere üst üste iki yıl kuraklığa rağmen vatandaşlarımız bu durumun farkına bile varmadı.”

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki içme suyu barajlarındaki doluluk oranlarına ilişkin bilgi veren Eroğlu, “İstanbul’daki içme suyu barajlarında 30 Ekim itibarıyla 494,2 milyon, Ankara’da 173,2 milyon, İzmir’de ise 131,8 milyon metreküp su bulunuyor. Hiçbir ilimizde içme suyu konusunda su sıkıntısı yaşamıyoruz” dedi.

İstanbul’da su kıtlığı yaşanacağına yönelik verilere, 2016 yılının şubat ayında “İstanbul’da Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı 2071’e kadar kadar suyumuz var” sözleriyle yanıt vermişti. Eroğlu, bundan yaklaşık iki yıl önce İstanbul’da ‘su kesintisi’ yaşanmayacağını, “Aksi takdirde bıyıklarımı kesmek durumunda kalacağım” sözleriyle savunmuştu.

 

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.