İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Bakan Çavuşoğlu’ndan tuhaf Kavala yorumu: AİHM kararını uygulayıp serbest bıraktık

0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde sırasında 1505 gündür Silivri Cezaevi’nde tutulan iş insanı ve hak savunucusu Osman Kavala hakkında konuştu.

Çavuşoğlu, Kavala için ‘derhal serbest bırakılmalı’ diyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararına uyulduğunu ve Kavala’nın serbest bırakıldığını söyledi:

“…Avrupa Konseyi’nin kararlarına gelecek olursak. Öncelikle şunu söylemek isterim. Türk mahkemeleri Kavala’yla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını uygulamıştır ve serbest kalmıştır. Ama Kavala hakkında başka davalar olduğu için hapisten çıkmamıştır ama o ilgili karar uygulanmıştır”

‘Kimse uygulamıyor, kararlar sadece bizim için mi geçerli?’

AİHM kararlarının sadece Türkiye için değil, üye 47 ülke için de geçerli olduğunu söyleyen Bakan şunları söyledi:

Fransa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ev sahibi, kaç yıldır uygulamıyor biliyor musunuz? On. Norveç, hani, Nordik ülkeleri var ya, demokraside en ön planda olanlar, kaç yıldır uygulamıyor biliyor musunuz arkadaşlar? İki. Almanya kaç yıldır uygulamıyor biliyor musunuz? Beş.

Bizim söylemek isteğimiz şu, tüm bu ülkeler uygulamazken İnsan Hakları Mahkemesi kararını neden Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi sadece Türkiye’yi hedef alıyor? Neden?  Bizim itirazımız bu. Burada çifte standart vardır, bunlar siyasettir ve yirmi yıldır uygulanmayan kararlara bile karşı tedbir almazken Türkiye’yi hedef almaları çifte standarttır, maalesef orada da siyaset ağırlıktır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.