Bağış’ın açıklamalarını AB Büyükelçileri yalanladı, “Cami’de içki görüntüsü görmedik”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Türkiye’de görev yapan AB Büyükelçileri’ne Gezi Parkı olayları sırasında camilerde içki içildiğine ilişkin görüntülerin izletildiği açıklamasının ardından büyükelçiler farklı değerlendirmede bulundu.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre Hürriyet’e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen büyükelçiler, “Kesinlikle camilerde, içki içilirken çekilen görüntüler gösterilmedi. Ancak daha önce basında yer alan fotoğraflar gibi caminin içinde ezilmiş kutuların olduğu videolar gösterildi” dediler. Bağış, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada özetle şunları söylemişti;

http://www.youtube.com/watch?v=MG-Ij8-rXXw

“Büyükelçiler arasında ikna olan var, olmayan vardır. Ben tek tek yoklama yapmadım. Farklı sorular sordular. Emniyet güçlerimize, bize soruları oldu. Onların hepsine de cevap verdik. Cevap vermediğimiz soru kalmadı. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı 15 dakikalık görüntü içerisinde camiye hem ayakkabılarla girilmesi hem cami adabına uygun olmayacak hareketler içerisinde bulunulması hem de alkollü içeceklerin oralarda tüketildiğine dair görüntüler de vardı.”

Büyükelçiler ise yaptıkları açıklamalarda titrinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci yazan Bağış’ı yalanlayan demeçler verdiler.

Bir büyükelçi, “Toplantıda Gezi olayları nasıl başladı? Şu anda hangi noktada? Bunlar konuşuldu. Bir video gösterimi yapıldığı doğru ancak bu videoda camilerde içki içilirken bir görüntü ya da özel, daha önce paylaşılmamış bir bilgi yoktu. Video daha çok analiz ve bilgi ağırlıklı bir videoydu” dedi. Bir başka büyükelçi de, “Çok çeşitli videolar gösterildi. Videolar da diğer ülkelerde polisin protestoculara nasıl müdahale ettiği de örnekleriyle yer aldı. Basında daha önce yer alan teneke kutulu fotoğraflar gibi, görüntüler de yayınlandı” açıklaması yaptı. Üçüncü bir büyükelçi de, “Camilerden görüntüler gösterildi. Ama görüntülerde cami içinde içki içen kimse yoktu. Sadece caminin içinde üzerine basılmış bira kutusu görüntüleriydi” dedi.

(Hürriyet, Fox)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR