EkolojiManşet

BAGFAŞ’ın kapatılma kararına mahkeme engeli

0

Marmara Denizi‘ne bıraktığı atıklar nedeniyle gündeme gelen Bandırma Gübre Fabrikaları‘nın (BAGFAŞ), kapatma kararına karşı açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Balıkesir Valiliği 10 Haziran’da yaptığı açıklamada işletme bünyesindeki kıyı tesisinde depolanan kükürt maddesinin denize atıldığının tespit edildiğini belirtmişti.

Açıklamada şirkete 1 Haziran’da 96 bin 561 lira, daha önce de biri 2018, diğeri ise 2020 yılında olmak üzere üç kez ceza uygulandığı belirtilmişti.

Bakanlıktan faaliyet durdurma kararı

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, harekete geçmiş ve BAGFAŞ’ın, faaliyetlerinin firmanın 19 bin 385 ton sıvı amonyağı bitirmesi ve 428 bin ton ihracatı yapması için faaliyetlerinin 50 gün sonra durdurulacağını söylemişti.

Ancak BAGFAŞ, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yaptığı açıklamada, şirket yönetiminin, karara karşı yasal haklarını kullanacakları bilgisini paylaşmıştı.

Şirket dava açtı

BAGFAŞ, idari para cezası ve tesis faaliyetlerinin durdurulması idari işlemlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle  9 Temmuz 2021 tarihinde İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Balıkesir 1. İdare Mahkemesi bakanlıktan aldığı savunmanın ardından idari yaptırım kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. BAGFAŞ’ın açıklamasına göre karar şirket avukatlarına 16 Temmuz 2021 tarihinde tebliğ edildi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.