DoğaManşetUncategorized

Ayvalık’ta orman yangını: 3 hektar alan küle döndü

0

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde dün çıkan yangında 3 hektarlık (yaklaşık iki futbol sahası) alanı etkiledi. Şeytan Sofrası’nda çıkan yangına itfaiye ekipleri, iki amfibik uçak, altı helikopter, 36 arazöz ve üç dozerle müdahale edildi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yangının nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, “Zarar gören alanda genç fidanlar bulunuyordu. Yangına çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale etti.” dedi.

Yangın nedeniyle yakındaki Ceylan ve Karaca sitelerinde yaşayanlar güvenli bölgelere yönlendirildi. Söndürme çalışmaları saatte 42 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle güçlükle gerçekleştirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, saatler sonra yangının kontrole alındığını duyurdu.

Kırcı, şu bilgileri verdi: “Yangın kontrol altına alındı. 3 hektar alan zarar gördü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yerleşim yerlerine kısa bir mesafede durdurabildik. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ancak, 3 hektarlık ormanımız zarar gördü. Şimdilik ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangına kısa sürede müdahale ettik. Ancak rüzgar çok şiddetliydi. Alan da rüzgara açık bir bölgeydi. Çok şükür kontrol altına alındı.”

 

(Diken)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.