ManşetTürkiye

Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin Bin Kadın’dan İstanbul Barosu’na: Üyeniz için ses verin

0

5 Nisan Avukatlar Günü‘nde Aysel Tuğluk İçin Bin Kadın Kampanyası’ndan kadınlar, İstanbul Barosu’na bıraktıkları dilekçe ile, Aysel Tuğluk’un İstanbul Barosu’nda kayıtlı bir avukat olduğunu hatırlatarak  baro yönetimini Aysel Tuğluk için kadın örgütlerinin yükselttiği tahliye talebini dikkate almaya ve gerekli çabayı göstermeye davet etti.

381 gün önce konulan demans teşhisine rağmen cezaevinde tutulan Aysel Tuğluk’un sağlığının her geçen gün kötüye gittiğini, cezaevinde birlikte kaldığı arkadaşları, avukatları, ailesi ve insan hakları kurumları da dile getirmişti.

Aysel Tuğluk’a özgürlük için ortak ses çıkaran, 54 ülkeden altı bini aşkın kadının imzacı olduğu kampanya adına 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayacak olan barolara, Aysel Tuğluk’un da bir avukat olduğu ve yaşam hakkının ağır biçimde ihlal edildiği hatırlatması yapmak için sosyal medya duyuruları ve ziyaretler de yapıldı.

Kampanyanın İstanbul Barosu’na bıraktığı dilekçede, sağlığı gün geçtikçe kötüye giden Aysel Tuğluk için  daha önce yirmi Baronun Tuğluk için açıklama yaptığı hatırlatılarak İstanbul Barosu’nun da gerekeni yapacağına inanıldığıı belirtildi.

En çok barolar sahip çıkmalı

Dilekçede İstanbul Barosu’nun, üyesi Aysel Tuğluk’un sağlıklı yaşama hakkına sahip çıkması, Avukatlar Günü’nde bir basın açıklaması yaparak başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumları ve yetkilileri bu acil durum karşısında göreve davet etmesi talep edildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Baronuz üyesi Aysel Tuğluk’un cezaevi koşullarında iyileşmesi mümkün olmadığı gibi sağlığı her geçen gün geri döndürülemez bir biçimde kötüye gidiyor.

Bir gün bile geç kalınması Aysel Tuğluk’un hayatı için büyük bir risk yaratıyor. Aysel Tuğluk bir an evvel tahliye edilmelidir.

Anayasanın 17. Maddesi, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, Ceza ve İnfaz Kurumları Yönetmeliği ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin infazı hakkındaki Tüzük ilgili maddeleri gereğince infazın geri bırakılması konusu en çok da baroların sahip çıkması gereken bir konudur.”

Kampanya kapsamında ayrıca çok sayıda kadın avukat yarın Aysel Tuğluk’un tutulduğu Kandıra Cezaevi‘ne gidecek ve ziyaretin ardından bir açıklama yapacaklar.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.