ManşetTürkiyeUncategorized

AYM Kavala’nın başvurusunu reddetti

0

Karar 5’e karşı 10 üyenin oyuyla alındı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Kavala ve diğer Gezi sanıkları için ilk duruşma 24 Haziran’da.

Anayasa Mahkemesi, Gezi eylemlerini organize ettiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen iş insanı Osman Kavala’nın tutuklanmasının ardından yaptığı bireysel başvuruyu oy çokluğuyla reddetti. Yüksek Mahkeme, yıllardır beklettiği ve Mayıs ayında gündemine aldığı gazeteciler Ahmet AltanNazlı Ilıcak, Cumhuriyet davası sanığı gazetecilerden sonra Kavala’nın başvurusunu da geri çevirdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 15 Temmuz darbe girişiminde rolü olduğu ve Gezi eylemlerini organize ettiği iddialarıyla 1 Kasım 2017’de tutuklanan Kavala’nın dosyasını yaklaşık 2 yıl sonra bugün görüştü. Genel Kurul, Kavala’nın, “tutuklama tedbirinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması ve tutukluluk incelemelerinin hakim/mahkeme önüne çıkarılmaksızın yapılması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği” iddialarını ele aldı. Raportörün “hak ihlali” tespitinde bulunduğu Kavala’nın bireysel başvurusunda hak ihlali görmeyen Yüksek Mahkeme’nin kararı  5’e karşı 10 üyenin oyuyla ve oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz dosyasından çıkarttığı Kavala hakkında Gezi eylemlerini organize ettiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açmıştı. Kavala’nın da aralarında bulunduğu ikisi tutuklu, altısı firari 16 sanığın ilk duruşması, 24 Haziran’da İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.