ManşetKadın

Aylin Sözer’in cenazesi defnedildi

0
Fotoğraf: AA

Maltepe‘deki evinde Kemal Delbe tarafından öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer‘in cenazesi toprağa verildi.

Aylin Sözer’in, dün akşam saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Kartal Soğanlık‘taki gasilhaneye götürülen cenazesi, Maltepe‘deki Gülsuyu Mezarlığı içinde yer alan camiye getirildi.

‘Seni unutmayacağız’

Camide, Aylin Sözer’in babası Ayhan Sözer, annesi Safiye Sözer ve kız kardeşi Nilay Sözer, tabutun başında taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine ailenin yanın sıra Sözer’in öğrencileri ve yakınları da katıldı.

Tabutun önüne “İyilik meleğimiz seni unutmayacağız” yazısının bulunduğu Aylin Sözer’in fotoğrafı konuldu.

Sözer için daha önce görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi‘nde meslektaşları ve öğrencileri tarafından da anma töreni düzenlenmişti.

Neler yaşandı?

Akademisyen Aylin Sözer 29 Aralık’ta Kemal Ayyıldız tarafından boğazı kesildikten sonra yakılarak öldürüldü. Ailesinin ihbarı üzerine Sözer’in evine giden polisler genç akademisyenin cansız bedeniyle karşılaştı.

Kemal Ayyıldız’a yapılan üst aramasında üzerinde Sözer’e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu. Polislerin bazıları dumandan etkilenirken şüpheli gözaltına alındı. Daha sonrasında Ayyıldız canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürmek suçundan tutuklandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.