Ayhan Çarkın Silivri’de yer gösteriyor

Bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili yer göstermek için cezaevinden çıkartılan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, İstanbul’un Silivri ilçesine getirildi. Kayıp eski MİT’çi Tarık Ümit’in amcası da bölgeye geldi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösterme işlemi yaptırılmasını kabul ettiği eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, sabaha karşı polis eşliğinde Ankara’dan İstanbul’a getirildi.

THY’nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı’na getirilen Çarkın, burada sivil plakalı bir emniyet aracına bindirildi. Çarkın daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Çarkın, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında buradan çıkartıldı.

Çelik yelek giydirildiği gözlenen Ayhan Çarkın’ın ardından, 1995 yılında kaybolan Tarık Ümit’in amcası Cemalettin Ümit de özel bir araçla emniyetten ayrıldı.

Basın mensuplarının yoğun ilgisi altında Silivri’nin Beyciler Köyü’ne getirilen Çarkın, burada araçtan indirildi.

Geniş güvenlik önlemleri alınan bölgede, Ayhan Çarkın’ın boş arazide yer göstermesi bekleniyor.

BİR HAFTA YER GÖSTERECEK
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, dün ek ifadesine başvurduğu Çarkın’ın beyanları doğrultusunda ”yer gösterme işlemi yaptırma” izni için mahkemeye başvurmuş, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği bu talebi kabul etmişti.

Nöbetçi Hakimliğin kararında, başvuruda, ”Çarkın’ın, 2 Mart 1995’te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit’in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk’ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca’da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceğini bildirdiğinin” yer aldığı ifade edilmişti.

Nöbetçi hakimlik, Çarkın’ın dün 14.00’ten itibaren 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan, yer gösterme işlemi için çıkarılabilmesini kararlaştırmıştı.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR